NaslovnaPLANETALiban se hitno oglasio, ovo ne sluti na dobro! Videli su šta...

Liban se hitno oglasio, ovo ne sluti na dobro! Videli su šta se noćas dogodilo, izdato uputstvo!

Libanske vlasti objavile su danas preventivno uputstvo za evakuaciju međunarodnog aerodroma u Bejrutu i ​​okolnih objekata, u slučaju vanrednog stanja, pošto raste napetost na libansko-izraelskoj granici.

Uputstvo za međunarodni aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu, koji se nalazi na južnom obodu prestonice, ne ukazuju na bilo kakvu trenutnu eskalaciju na granici, prenosi Rojters.

U južnom delu Libana su svakodnevne, ali relativno ograničene razmene vatre između Izraela i pripadnika libanske militantne islamističke organizacije Hezbolah, navodi britanska agencija.

Uputstvo je objavljeno nakon što je izraelska vojska tokom noći proširila svoje vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze. 

Pista bejrutskog aerodroma pogođena je 2006. u izraelskim vazdušnim napadima, zbog čega je bio zatvoren. Taj napad je bio deo odmazde nakon što je Hezbolah zarobio dva izraelska vojnika.

 

Hitno! Oglasio se Stejt department: Odmah napustite Liban!

Šta se sprema?!

Stejt department je pozvao američke državljane koji se nalaze u Libanu da, zbog nepredvidive bezbednosne situacije, odmah napuste tu zemlju, dok su komercijalni letovi još dostupni, dodajući da evakuacioni letovi uz pomoć američke vojske verovatno neće biti mogući.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja