NaslovnaPLANETA"U toku je kopnena ofanziva!" Oglasila se izraelska vojska, objavljen snimak i...

“U toku je kopnena ofanziva!” Oglasila se izraelska vojska, objavljen snimak i strašno naređenje za Gazu!

Portparol izraelske vojske rekao je danas da Izrael pojačava ofanzivu u pojasu Gaze pešadijom i oklopnim vozilima uz podršku, kako je naveo, „opsežnih“ udara iz vazduha i sa mora.

Izraelska vojska ponovo je pozvala stanovnike pojasa Gaze da se evakuišu sa severa ove palestinske teritorije uoči predstojeće izraelske kopnene operacije, prenosi RSE.

 

 

Kontradmiral Danijel Hagari rekao je da izraelske snage „nastavljaju rat“. Ranije danas vojska je objavila video snimke koji pokazuju redove oklopnih vozila koji se kreću polako otvorenim peskovitim oblastima Gaze u prvoj vizualnoj potvrdi o ulasku kopnenih snaga.

Vojska je prethodnih dana sprovodila noćne upade kopnene vojske i ubrzo se vraćala na teritoriju Izraela.

Vojska je objavila ne baš tehnički jasne slike kolona tenkova kako se kreću delovima Gaze i saopštila da su njeni ratni avioni tokom noći bombardovali desetine tunela Hamasa i podzemnih bunkera. Time je naznačeno pojačavanje kampanje za uništenje te palestinske grupe koja je na vlasti u pojasu Gaze, posle njenog krvavog upada na jug Izraela pre tri nedelje.

 

 

Noćas je 100 izraelskih ratnih aviona izvelo napade na 150 tunela i podzemnih bunkera u severnoj Gazi, objavila je vojska. Velika mreža podzemnih tunela Hamasa, od kojih se mnogi nalaze ispod Gaza Sitija na severu te teritorije, smatra se ključnim ciljevima ofanzive.

Panika na najvišem nivou, šta se ovo dešava u Gazi?! Oglasila se SZO!

u strahu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) još uvek nije u kontaktu sa svojim osobljem i zdravstvenim ustanovama u Pojasu Gaze saopštio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus i dodao da brine za bezbednost osoblja te agencije UN.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja