NaslovnaNAJNOVIJE(UŽIVO) Rusi izmasakrirali Ukrajince, stravični gubici u više pravaca! Šok na frontu!...

(UŽIVO) Rusi izmasakrirali Ukrajince, stravični gubici u više pravaca! Šok na frontu! Rusi ulaze u Avdejevku, žestoka ofanziva duž linije kontakta!

Rat u Ukrajini, 613. dan.

Skandal trese Ukrajinu! Pronađena masovna grobnica , a u njoj nisu ni Rusi ni Ukrajinci!


Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

◾Ruske oružane snage odbile su dva napada Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, gubici neprijatelja iznosili su 165 vojnika;


◾Ruske oružane snage su odbile dva napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, likvidirano je oko 70 vojnika;

◾Gubici Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu iznosili su oko 110 vojnika, dronovima su uništena i dva ukrajinska kontrolna punkta;

◾Ruske oružane snage su pogodile-osmatračnicu Oružanih snaga Ukrajine kod Novomihajlovke;

◾Jedinice Oružanih snaga Rusije odbile su četiri napada Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu;

◾Ruske snage PVO snage oborile su 44 ukrajinska drona;

◾Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su oko 130 vojnika;

◾Oružane snage Rusije uništile su stanicu za elektronsko ratovanje Bukovelj u području sela Komsomoljsko, Zaporoška oblast;

◾Avijacija, artiljerija i teški sistemi za bacanje plamena Oružanih snaga Rusije izveli su napad na položaje brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Rabotina.

 

 

Kraj! Istekao ugovor Ukrajine i Zapada! Putin sada ima odrešene ruke da sravni neprijatelja sa zemljom!

 

 

Došlo je vreme! Lukašenko poslao zahtev Putinu i Zelenskom! “Dajte komandu!”

Foto: Tanjug/printscreen


 

 

(VIDEO) Pakleno jutro! Šta se ovo dešava u Rusiji?! Snažne eksplozije zatresle ključnu rafineriju, izbio veliki požar!

 

Oboren dron u Rostovskoj oblasti


Sistem PVO je uspešno dejstvovao u Rostovskoj oblasti, nema posledica na terenu, saopštio je regionalni gubernator Vasilij Golubjev.

“U 11:25 sistem PVO je uspešno dejstvovao. Vazdušni cilj je pogođen. Nije bilo posledica na zemlji. Ostanite mirni”, napisao je on na Telegram kanalu.

 

Počeli pregovori o Ukrajini! Zelenski se hitno oglasio, ključni igrač odbio da prisustvuje!

 

Ruska PVO oborila 36 ukrajinskih dronova

Ruska PVO oborila je 36 ukrajinskih dronova iznad Crnog mora i severozapadnog dela Krima, javilo je Ministarstvo odbrane Rusije na svom Telegram kanalu.

„U noći 29. oktobra zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi oborili su 36 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Crnog mora i severozapadnog dela poluostrva Krim“, navodi se u tekstu.

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže.

Na Krimu je na snazi žuti nivo opasnosti od terorizma.

 

Strava i užas! Ukrajina pogodila skladište nuklearnog otpada! Svet pred nezapamćenom katastrofom, Rusija se hitno oglasila!

 

Izveštaj sa fronta za jutro 29. oktobra

 ◾️U pravcu Hersona, kijevska komanda nastavlja da šalje svoje jurišne grupe na suprotnu obalu.  Nakon prelaska Dnjepra, neprijatelj pokušava da se učvrsti kod Peščana, ali ruska artiljerija aktivno ometa ove planove.  Oružane snage Ukrajine takođe uspevaju da zadrže deo teritorije u blizini sela Krinka.  U međuvremenu, ruski artiljerci pogađaju koncentraciju neprijateljskih snaga u oblasti Berislava.

 ◾️U pravcu Zaporožja ruske trupe su krenule u kontranapad iz pravca Verbovoj prema Rabotinu.  Ruski vojnici su uspeli da unište do pet tenkova i oklopnih vozila.  Na našoj strani aktivno rade avijacija i artiljerija.

 ◾️U pravcu Avdejevke, rusko vojno osoblje uspelo je da se učvrsti na ključnoj tački na ovoj deonici fronta – deponiji Avdejevski.  Dominantne visine su potpuno očišćene od ukrajinskih oružanih snaga.  Pored toga, rusk borci napreduju u rejonu pruge, nedaleko od koje prolazi glavni put snabdevanja Avdejevske grupe Oružanih snaga Ukrajine.

◾️ U pravcu Bahmuta, pokušaji da se probije železnička pruga kod Kleščejevke i Andrejevke su konačno propali.  Takođe, na ovom odseku fronta aktivnost neprijateljske artiljerije je znatno opala.  Ruske trupe takođe napreduju severno od Bahmuta u oblasti Berhovskog rezervoara.

◾️Na Kupjanskom pravcu nastavlja se metodički juriš na ukrajinske utvrđene oblasti kod Novoselke, Kislovke i na liniji Sinkovka-Petropavlovka.

 

Kako su Rusi ovo izveli?! Nemački ekspert očajan: "Avdejevska omča" postaje kotao, znate li šta to znači?!

kraj kontraofanzive

Vojni ekspert nemačkog tabloida Bild Julian Ropke smatra da Avdejevki preti opkoljavanje ruskih trupa i plaši Kijev činjenicom da će zauzimanje grada značiti “kraj ukrajinske kontraofanzive”.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#UŽIVO #Rusi #izmasakrirali #Ukrajince #stravični #gubici #više #pravaca #Šok #frontu #Rusi #ulaze #Avdejevku #žestoka #ofanziva #duž #linije #kontakta

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja