NaslovnaVESTIPriština krije ključne dokaze! Novi detalji istrage o Srbima u ubijenim u...

Priština krije ključne dokaze! Novi detalji istrage o Srbima u ubijenim u Banjskoj, oglasio se tzv. direktor kosovske policije!

Direktor tzv. kosovske policije Gazmend Hodža izjavio je da “zbog osetljivosti operacije” i bezbednosti policijskog osoblja ne može da kaže kako su 24. septembra u Banjskoj ubijeni, kako je rekao, “srpski pripadnici terorističke grupe koja je napala policiju”, prenosi prištinski portal “Kaldžo”.

– Ovo je trenutno tajna stvar, ali mogli su da budu ubijeni kratkim oružjem, snajperom. To je obračun vatrenim oružjem koji za sada moramo da čuvamo u tajnosti zbog osetljivosti operacije i rada, rekao je Hodža.

On je naveo da su tri tela pronađena na različitim pozicijama u okolini manastira Banjska, te da policija nije pucala u pravcu manastira, već van njegovog perimetra.

– Tri tela su pronađena na različitim pozicijama, oko manastira. Treba napomenuti da je naša direktiva bila da budemo oprezni pri upotrebi oružja, da prvo pazimo da ne bude povređenih civila, hodočasnika i manastirskog osoblja koji su bili unutra i da pazimo da se ne ošteti manastir kao objekat verske kulturne baštine. Naši policajci nisu pucali u pravcu manastira, pucnji su ispaljeni van perimetra manastira. Ubijeni su u okolini manastira, u tim trenucima moglo je doći i do kretanja povređenih do određenog mesta, ali su dva tela pronađena u noći 24. septembra, dok je treći pronađen dan posle, kod manastira, objasnio je Hodža.

Prema njegovim rečima, nije bilo informacija, ni telefonskih poziva građana, pre nego što je 24. septembra eksplodirala mina u Banjskoj, kada je poginuo policajac Afrim Bunjaku.


>

Tanjug

Pogledaj galeriju

Tanjug

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Priština #krije #ključne #dokaze #Novi #detalji #istrage #Srbima #ubijenim #Banjskoj #oglasio #tzv #direktor #kosovske #policije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja