NaslovnaNAJNOVIJEPutinu ostavljeni dokazi! Kremlj: Napad na Jevreje u Dagistanu organizovan spolja -...

Putinu ostavljeni dokazi! Kremlj: Napad na Jevreje u Dagistanu organizovan spolja – krivca treba tražiti u komšiluku!

Neredi koji su se u nedelju dogodili na aerodromu u Mahačkali “operacija” je koja je došla iz Ukrajine. Ovo je izjavio šef Republike Dagestan Sergej Melikov.
Melikov je incident nazvao grubim kršenjem zakona i dodao da niko od krivaca neće izbeći odgovornost.

– Pokrenuti su krivični postupci u vezi sa nizom činjenica koje su podstakle jučerašnje događaje, a svi odgovorni za nastalu situaciju biće pozvani na odgovornost. Nikome neće biti oprosta… Brojne činjenice su registrovane, postoje fotografije i video dokazi, tako da niko neće pobeći od odgovornosti – rekao je Melikov novinarima.

Te optužbe potvrdio je i potparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da su neredi na aerodromu u Mahačkali rezultat spoljnog mešanja.

– Dobro je poznato i očigledno da su jučerašnji događaji na aerodromu u Mahačkali u velikoj meri rezultat spoljnog mešanja, uključujući spoljni informacioni uticaj – rekao je Peskov.

Peskov je pred novinarima još naglasio i da predsednik Rusije Vladimir Putin dobija redovne izveštaje o situaciji u Dagestanu od Federalne službe bezbednosti (FSB), ruske garde i guvernera Sergeja Melikova.

– Putin je sinoć i jutros dobio i prima detaljne izveštaje o situaciji u Republici Dagestan od FSB, Ruske garde, šefa republike Sergeja Melikova – dodao je Peskov na brifingu.

Podsetimo, u nedelju je gomila ljudi upala na rampu na aerodromu u Mahačkali nakon sletanja putničkog aviona iz Tel Aviva. Usred eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, demonstranti su navodno tražili izraelske državljane u avionu. Policajci su stigli na lice mesta kako bi zaustavili demonstrante. U sukobima je povređeno preko 20 osoba, a više od 10 osoba sa lakšim povredama zatražilo je ambulantnu medicinsku pomoć, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

Mobs break into the Makhachkala airport, in Russia’s north Caucasus, looking to lynch Jews after rumors spread about the arrival of Jewish refugees from Israel. pic.twitter.com/stMvyqNUqv

— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) October 29, 2023


 

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Putin sazvao hitan sastanak! Situacija izmiče kontroli, stiže ceo državni vrh!

KRIV ZAPAD?

Događaji na aerodromu u Mahačkali su u velikoj meri rezultat mešanja spolja, uključujući informativni uticaj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Putinu #ostavljeni #dokazi #Kremlj #Napad #Jevreje #Dagistanu #organizovan #spolja #krivca #treba #tražiti #komšiluku

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja