NaslovnaPLANETA(UŽIVO) Monstruozna eksplozija u Odesi! Rusi razaraju Dnjepropetrovsk i okolinu! Grupa "Jug"...

(UŽIVO) Monstruozna eksplozija u Odesi! Rusi razaraju Dnjepropetrovsk i okolinu! Grupa “Jug” potukla Ukrajince do nogu! Drama na Crnom moru!

Rat u Ukrajini, 614. dan.

(VIDEO) Nešto jezivo se desilo u Ukrajini! Zastrašujuća pojava nakon udara ruskog drona! “Nebo je požutelo, a onda se čulo…”

 

Eksplozije u Dnjepropetrovsku i okolini

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u Dnjepropetrovsku i njegovoj okolini, javila je ukrajinska policija.

U toj oblasti je proglašena uzbuna za vazdušni napad. Upozorenje je na snazi i u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine i u oblastima Zaporoške i Hersonske oblasti koje kontrolišu ukrajinske snage.

Kako prenose ukrajinski mediji, eksplozije su se dogodile i u Hersonu.

 

 

Nema oprosta! Zapad će nemilosrdno kazniti Ukrajinu! Zelenski može da kleči i moli, ništa mu sada neće pomoći!

 

Eksplozija u Odeskoj oblasti: Prema preliminarnim informacijama, pogođeno je brodogradilište.

 

 

Pakao! Evropa samo što nije eksplodirala! Šef nemačke vojske uputio jezivo upozorenje: Moramo biti spremni…

Foto: EPA/Shutterstock/ap


 

 

 

Ovo je pozadina napada na Jevreje u Rusiji?! Moskva se hitno oglasila i označila glavnog krivca za nerede u Dagestanu!

 

Ruska grupa “Jug” odbila napad Ukrajine na donjeckom pravcu

Ruska vojska odbila je napad jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, neprijatelj je izgubio oko 110 ljudi, rekao je za Sputnjik Vadim Astafjev, portparol grupe „Jug“.

„Na Donjeckom pravcu jedinice grupe „Jug”, uz podršku avijacije i artiljerije, odbile su napad jurišnih grupa 77. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Gađani su položaji neprijatelja u području Jakovljevke, Kleščejevke i Kurdjumovke. Neprijatelj je izgubio oko 110 vojnika“, rekao je on.

Ruske trupe su uništile i dva borbena oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, haubicu D-30 kalibra 122 mm, haubicu M777 kalibra 155 mm i minobacače 82 i 120 kalibra, dodao je Astafjev.

Pored toga, prema njegovim rečima, sistemi PVO uništili su bespilotne letelice R18, FPV i Valkira u oblastima Zolotarjovke, Nirkova i Troickog u DNR.

 

 

Evropo, Putin te nije zaboravio! Stiže brutalna odmazda! Posledice ovog poteza će biti nesagledive!

 

Uništena besiplotna plovila Ukrajine u Crnom moru

 

Dva ukrajinska bespilotna plovila otkrivena su u Crnom moru i uništena, saopštilo je novinarima rusko Ministarstvo odbrane.

Oni su pojasnili da se u blizini Sevastopoljskog zaliva sprovodi set protivminskih i protivdiverzantskih mera.

 

 

Vreme je za akciju! Turci šalju Putinu ponudu koja se ne odbija! Rusija na ovaj način može zadati smrtonosni udarac Zapadu!

Foto: Reuters


 

 

Nije Putin! Ovaj čovek će doći glave Ukrajini! Kinezi otkrili ko će uskoro staviti tačku na sva očekivanja i nade Zelenskog!

 

Hronologija ratnih dešavanja za 30. oktobar: Ruske snage napreduju kod Avdejevke; OSU juriša kod Bahmuta (MAPA)

U poslednjih nekoliko nedelja situacija na pravcu Soledara nije pretrpela značajne promene: pozicione borbe se vode južno od grada, gde OSU napada u malim grupama i pokušava da juriša na položaje Oružanih snaga Rusije. Severno od ruševina Klešćejevke ukrajinske formacije su pokrenule još jedan nalet sa ciljem da pređu obližnju prugu.

Prethodni brojni pokušaji napredovanja završili su se samo gubicima u ljudstvu za Oružane snage Ukrajine. OSU takođe aktivno koristi FPV bespilotne letelice, posebno na putu od Gorlovke do Bahmuta, koji se nalazi u oblasti delovanja jurišnih dronova.

Napadima UAV, OSU nastoji da ometa kretanje trupa i snabdevanje snaga Oružanih snaga Rusije u gradu, uključujući i duž ove rute. Generalno, plan ukrajinske komande na pravcu Soledara ostaje isti – stalni juriš u cilju stvaranja uslova za zaokruživanje Bahmuta sa juga.


Foto: Reuters


 


Kao što je ranije pisano, takva ofanziva nema nikakvog dubokog taktičkog značaja za ukrajinske oružane snage. Ali to treba posmatrati u kontekstu akcija u drugim oblastima: redovni napadi u grupama od 10-15 ljudi, udari artiljerije i bespilotnih letelica stvaraju napetost i mogu odvratiti Oružane snage Rusije od planova u drugim oblastima.

U pravcu Donjecka, rusko vojno osoblje je uspelo da napreduje u oblasti Keramika, povrativši nekoliko uporišta od OSU . Na kanalu NgP RaZVedka javljaju da su kod Berdičaga primećeni nemački tenkovi Leopard i borbena vozila pešadije Bredli. Artiljerija, Vazdušno-kosmičke snage Rusije i bespilotne letelice aktivno deluju na celom području.

U sektoru Orehovski, Oružane snage Ukrajine ponovo su izvršile napade na položaje ruskih trupa kod Rabotina, ali su se, izgubivši nekoliko oklopnih vozila, povukle na prvobitne položaje.

Na hersonskom pravcu nema značajnijih promena. Ruska artiljerija nastavlja da deluje u tom delu Krinokija, gde ukrajinske formacije i dalje održavaju mostobran. Pored toga, ruske oružane snage su pogodile VSU položaje u oblasti Gavrilovke.

Vreme je za akciju! Turci šalju Putinu ponudu koja se ne odbija! Rusija na ovaj način može zadati smrtonosni udarac Zapadu!

PAMETNOM DOSTA

Rusija može zaustaviti Zapad u pokretanju novog civilizacijskog rata ujedinjenjem sa Brazilom, Turskom, Kinom i arapskim zemljama, piše kolumnista “Sabaha” Mahmut Ovur.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#UŽIVO #Monstruozna #eksplozija #Odesi #Rusi #razaraju #Dnjepropetrovsk #okolinu #Grupa #Jug #potukla #Ukrajince #nogu #Drama #Crnom #moru

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja