NaslovnaPLANETAVreme je za akciju! Turci šalju Putinu ponudu koja se ne odbija!...

Vreme je za akciju! Turci šalju Putinu ponudu koja se ne odbija! Rusija na ovaj način može zadati smrtonosni udarac Zapadu!

Rusija može zaustaviti Zapad u pokretanju novog civilizacijskog rata ujedinjenjem sa Brazilom, Turskom, Kinom i arapskim zemljama, piše kolumnista “Sabaha” Mahmut Ovur.

On je takođe podsetio i na reči turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je izjavio da je svetu potreban pravičan poredak.

– Svi oni (SAD, UK, Nemačka, Francuska) stoje iza Izraela i teže novom civilizacijskom ratu. Međutim, svet više nije isti kao pre hiljadu godina. Kina, Rusija, Brazil i Turska treba da se ujedine i da uz podršku arapskih i islamskih zemalja pronađu način da zaustavi nasilje u Gazi pre nego što Zapad upotrebi željeno „oružje“ – rekao je Ovur.

 

Pre nekoliko dana, još jedan kolumnista Sabaha, Kerem Alkin, osvrnuo se na ovo pitanje.

– Grupa E7, koju čine Kina, Indija, Brazil, Rusija, Meksiko, Turska i Indonezija, 1995. godine bila je upola manja od G7 u smislu ekonomske veličine. U 2015. E7 je pretekao G7, a 2050. mogao bi biti duplo veći od G7. To znači da će Sjedinjene Države više neće biti vođa „kapitalističkog sistema” i „globalnog poretka” – zaključuje turski autor.ž

Turski list podseća i na predviđanje američkog intelektualca Semjuela Hantingtona na kraju prošlog milenijuma, koji je rekao da će u 21. veku ekonomije Sjedinjenih Država i evropskih zemalja opasti i njihova hegemonija će se završiti.

Hantington je tada izjavio:

– Zapad je dostigao vrhunac 1928. godine, kada je imao udeo u 84,2% svetske proizvodnje. Do 1980. godine, njegov udeo u proizvodnji bio je 57% svetske proizvodnje, otprilike isti kao i 1860-ih godina. 2013, prema jednoj prognozi, Zapad će držati samo 30% svetske proizvodnje.

 

 

Svet u šoku, ''Sultanove'' reči seku kao mač: Napadi Izraela dostigli ''nivo masakra'', a ćutanje međunarodne zajednice je ''sramota za čovečanstvo!''

GLASNO I JASNO

Turski lider je razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Vreme #akciju #Turci #šalju #Putinu #ponudu #koja #odbija #Rusija #ovaj #način #može #zadati #smrtonosni #udarac #Zapadu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja