NaslovnaPLANETABritanci otkrili ono što Zapad, NATO i Kijev kriju! Sandej Tajms: Ovo...

Britanci otkrili ono što Zapad, NATO i Kijev kriju! Sandej Tajms: Ovo su dobra vremena za Rusiju!

Poslednje tri nedelje bile su “dobro vreme” za Rusiju: vojska je počela da razvija svoju ofanzivu, piše britanski Sandej Tajms.

Portal ruskog ministarstva odbrane, RusVesna, izdvaja najvažnije delove objavljenog članka!

– U to vreme, ruske trupe su počele da pojačavaju svoje napade u Ukrajini, koncentrišući svoje glavne napore na Avdejevskom i Kupjanskom pravcu.

– Avdejevka postaje “drugi Bahmut” za Ukrajinu. Ali za razliku od Bahmuta, Avdejevka ima istinsku stratešku vrednost – nalazi se na ključnoj ruti za Donjeck, a njen sistem puteva čini je kapijom za južni Donbas, piše Majkl Klark, profesor studija odbrane na Kraljevskom koledžu u Londonu.

– Borbe kod Avdejevke su veoma teške za obe strane.

Foto: Printscreen/Telegram/Rybar


Mapa Ukrajine, Avdejevka

– Problem Kijeva je pogoršan strahom da će pažnja Zapada biti odvučena događajima na Bliskom istoku.

– U Kijevu su zabrinuti da bi Zapad mogao prestati da mu pruža pomoć ako vidi da je situacija na frontu zašla u ćorsokak. Zapadni lideri nisu zainteresovani za vođenje rata na iscrpljivanje i žele da vide uspeh ukrajinskih oružanih snaga na bojnom polju.

– Među ukrajinskom vojskom kruže glasine da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine i Zelenski imaju različite poglede na situaciju. Zalužni smatra da bi Ukrajina trebalo da se fokusira na zadržavanje sadašnjih pozicija i pripremu za vojne operacije 2024., ali Zelenski se sa tim ne slaže.


Foto: Reuters


Ukrajinski vojnici


– Ako se ruska ofanziva može odbiti, onda Klark vidi kao najizvesniji potez Ukrajine da krene na jug ponovo sa ciljem izolacije Krima.

Šta se ovo sprema?! Vagnerovci će ratovati pod zastavom Kadirova, zajedno kreću na neprijatelja Rusije

Planeta

Više od 170 bivših boraca Vagnerove grupe pridružilo se specijalnim snagama Ahmat, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Britanci #otkrili #ono #što #Zapad #NATO #Kijev #kriju #Sandej #Tajms #Ovo #dobra #vremena #Rusiju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja