NaslovnaNAJNOVIJEDrama! Američka vodena zver hrli ka Bliskom istoku! Poruka koju su poslali...

Drama! Američka vodena zver hrli ka Bliskom istoku! Poruka koju su poslali ledi krv u žilama, ovo znači samo jedno!

Snage za brzo reagovanje američkih marinaca kreću se ka istočnom Sredozemnom moru, navode dvojica zvaničnika – usred zabrinutosti zbog toga što se rat u Izraelu širi u regionalni sukob.

Kako su naveli izvori američke televizijske mreže, 26. ekspediciona jedinica marinaca, na amfibijskom jurišnom brodu USS ”Batan”, delovala je u vodama Bliskog istoka poslednjih nedelja, ali je krajem prošle nedelje počela da se kreće ka Sueckom kanalu.

“Batan” se trenutno nalazi u Crvenom moru i očekuje se da će uskoro preći u istočni Mediteran, rekao je jedan zvaničnik. Tim potezom će se jedinica marinaca približiti Libanu i Izraelu, jer SAD upozoravaju građane da napuste Liban. Jedna od tipičnih uloga marinske ekspedicione jedinice je da pomogne civilima da se evakuišu, piše “CNN”.

🚨JUST IN: US Marine Corps Moving Towards Middle East


The 26th Marine Expeditionary Unit quick reaction force, aboard the USS Bataan amphibious assault ship is moving towards the eastern Mediterranean, ready to be deployed

This is a response to concerns over the war in Gaza… pic.twitter.com/faB4sKnBbY

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) October 29, 2023

Bela kuća je u utorak saopštila da bi bilo “nerazborito i neodgovorno“ ne planirati moguću evakuaciju američkih državljana sa Bliskog istoka, uključujući Izrael i Liban. Ali u to vreme, koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je: “Trenutno nismo na tački izvršenja”.

Ali u petak, dok je Izrael širio svoju kopnenu kampanju u Gazi, američka ambasada u Bejrutu je još jednom pozvala Amerikance da napuste Liban, upozoravajući da je najbolje vreme za napuštanje zemlje “pre krize“. Ranije ovog meseca, američki Stejt department je podigao savetodavni nivo za Liban na nivo 4: “Ne putuj”.

SAD su upozorile da postoji “povećan rizik“ od prelivanja rata između Izraela i Hamasa u širi regionalni sukob, uprkos “naporima” Bajdenove administracije da zadrži borbu u Gazi. Jedan od najvećih rizika dolazi od severne granice Izraela sa Libanom, gde je u toku, iako još uvek niskog nivoa, razmena neprijateljstava sa Hezbolahom, moćnim iranskim zastupnikom. Tokom poslednjeg rata između Izraela i Hezbolaha 2006. godine, Stejt department je naredio neborbenu evakuaciju američkih državljana u Libanu, evakuišući na kraju oko 15.000 Amerikanaca za oko dve nedelje.

(UŽIVO) Ruska PVO oborila 39 ukrajinskih dronova! Imenovan novi komandant ruske vojske! Na kupjanskom pravcu odbijeno devet napada Kijeva!

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Drama #Američka #vodena #zver #hrli #Bliskom #istoku #Poruka #koju #poslali #ledi #krv #žilama #ovo #znači #samo #jedno

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja