NaslovnaNAJNOVIJE(UŽIVO) RAT U IZRAELU! Netanjahu: Treća faza rata! Putin izneo žestoke optužbe!...

(UŽIVO) RAT U IZRAELU! Netanjahu: Treća faza rata! Putin izneo žestoke optužbe! Bliski istok gori, nova ratišta samo što nisu eksplodirala! Vašington protiv prekida vatre!

Rat u Izraelu, 25. dan.

Nije kraj! Otvaraju se novi frontovi! Izrael prešao crvenu liniju u Gazi, haos će biti još mnogo veći!

 


Netanjahu: Treća faza rata protiv Hamasa

Izraelski premijer Benjamnim Netaniahu izjavio je da je Izrael ušao u treću fazu rata protiv Hamasa.

– U jeku smo rata. Postavili smo jasan cilj da se unište vojne i upravljačke sposobnosti. To činimo sistematski. Prva faza je okončana. Druga faza, koja podrazumeva udare iz vazduha traje sve vreme. Treća faza – izraelska vojska proširila je kopneni ulaz u Pojas Gaze – naveo je Netanijahu, saopšteno je iz kancelarije izraelskog premijera.

 

 

Drama! Američka vodena zver hrli ka Bliskom istoku! Poruka koju su poslali ledi krv u žilama, ovo znači samo jedno!

 

Vašington protiv prekida vatre

SAD ne podržavaju trenutne pozive na prekid vatre u sukobu između Izraela i Hamasa, kaže Bela kuća, dodajući da bi umesto toga trebalo razmotriti pauze za dostavljanje pomoći u Gazu.

– Ne verujemo da je prekid vatre pravi odgovor u ovom trenutku. Trenutno ne podržavamo prekid vatre – rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Кirbi.

Takođe navodi da su SAD uverene da će povećati broj kamiona pomoći koji ulaze u Gazu preko prelaza Rafa sa Egiptom na oko 100 dnevno.

 

Nije kraj! Otvaraju se novi fronovi! Izrael prešao crvenu liniju u Gazi, haos će biti još mnogo veći!

 

Putin optužio zapadne službe za nemire u Dagestanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su nemiri koji su se dogodili u Dagestanu u nedelju isprovocirani preko društvenih mreža Ukrajine i posredstvom zapadnih obaveštajnih službi.

– Nisam siguran da visokorangirani mentori Kijeva znaju šta rade njihovi štićenici koji podstiču pogrome u Rusiji – rekao je Putin.

 

Napad na centralni deo Izraela

Sirene za vazdušne napade se oglašavaju u nekoliko gradova širom centralnog Izraela, uključujući Rišon Lecion, Ramat Gan i Holon.

 

Netanjahu: Izrael neće pristati na prekid vatre

Premijer Benjamin Netanjahu kaže da su pozivi na prekid vatre između Izraela i Gaze pozivi Izraelu da se preda Hamasu.

– Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava nakon užasnih napada 7. oktobra. Pozivi na prekid vatre su poziv Izraelu da se preda Hamasu, da se preda teroru, da se preda varvarstvu. To se neće dogoditi – rekao je premijer Izraela.

Netanjahu kaže da niko ne bi pozvao SAD da pristanu na prekid vatre nakon napada na Perl Harbor tokom Drugog svetskog rata.

Nije kraj! Otvaraju se novi frontovi! Izrael prešao crvenu liniju u Gazi, haos će biti još mnogo veći!

SPREMITE SE

Izrael je “prešao crvene linije” u Gazi, što bi “moglo sve da natera da preduzmu akciju”, rekao je u nedelju iranski predsednik Ebrahim Raisi.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#UŽIVO #RAT #IZRAELU #Netanjahu #Treća #faza #rata #Putin #izneo #žestoke #optužbe #Bliski #istok #gori #nova #ratišta #samo #što #nisu #eksplodirala #Vašington #protiv #prekida #vatre

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja