NaslovnaVESTIVesić: Na apel građana, postavljena signalizacija da učenici u Maloj Plani kod...

Vesić: Na apel građana, postavljena signalizacija da učenici u Maloj Plani kod Prokuplja budu bezbedniji

Po nalogu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića počelo je postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije na delu magistralnog puta Niš-Priština kroz jedno od najvećih prokupačkih sela Mala Plana čime će biti povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka.

– Odmah pošto sam video prilog na RTS-u o problemu koji imaju učenici Osnovne škole ‘Svetislav Mirković Nenad’ u Maloj Plani u opštini Prokuplje dao sam nalog da se uradi projekat kojim bi problem bio rešen kako bi bila obezbeđena bezbednost učenika – rekao je Vesić.

Naveo je da je projekat 18. oktobra dobio pozitivno rešenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da su “Putevi Srbije” dobili nalog da odmah krenu sa rekonstrukcijom tog dela puta.

Ministar Vesić čestitao “Er Srbiji” deseti rođendan! Želim vam da nižete poslovne uspehe u vremenu koje je pred vama

Prema rečima Nebojše Čubrila iz “Puteva Srbije”, biće postavljena kompletna horizontalna i vertikalna signalizacija.  

– Postavićemo kompletnu standardnu i nestandardnu signalizaciju odnosno putokaznu signalizaciju. Takođe, imaćemo pešačke ograde, dve veštačke izbočine na kojima će biti obeleženi pešački prelazi, detektore brzine kao i treptače ispred pešačkih prelaza – naveo je Čubrilo.

Vesić: Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, jer to znači bolji životni standard za sve građane Srbije

Društvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je jutros radove na rehabilitaciji lokalnog puta Vitojevci – Grabovci , na teritoriji opštine Ruma, gde je rekao da je samo ove godine ministarstvo za obnovu lokalnih puteva na ovoj opštini izdvojilo preko šest miliona eura, kao i da će ukupno ove godine na teritoriji opštine Ruma biti urađeno skoro 23 kilometra puta.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Vesić #apel #građana #postavljena #signalizacija #učenici #Maloj #Plani #kod #Prokuplja #budu #bezbedniji

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja