NaslovnaPLANETA(FOTO) Veleobrt u Rusiji! Prigožin došao na čelo Vagnera!

(FOTO) Veleobrt u Rusiji! Prigožin došao na čelo Vagnera!

Grupa „Vagner“ postaje jedinica Ruske garde, a na njenom čelu biće Pavel Prigožin, sin biznismena Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avgustu.

Ovo je izvestio telegram kanal povezan sa Pavelom Prigožinom. Kako se navodi u poruci, svi zaposleni u Vagneru u su zamoljeni da potpišu individualne ugovore sa Ministarstvom odbrane.

Za novu jedinicu, baza se sada gradi od nule u zoni Severnog vojnog okruga. Istovremeno, struktura, komandanti i redosled interakcije za borce ostaće isti.

“Trenutno zapošljavamo nove radnike. Prihvatamo kandidate od 20 do 55 godina. Prvi mesec je obavezna obuka “, stoji u saopštenju grupe.

 

The mysterious life of ‘crown prince’ Wagner

Pavel Prigozhin, son of the late Russian tycoon Yevgeny Prigozhin and emerging as the new leader of the Wagner military organization, is no less secretive than his father. pic.twitter.com/wvwXpyOMwV

— Citizens Of The World (@24hcitizen) October 7, 2023

 

Ranije je postalo poznato da se borci grupe koji su ušli u sastav Ruske garde vraćaju u zonu specijalne operacije u Ukrajini. Prema rečima komandanta čečenskih specijalnih snaga Aptija Alaudinova, „vagnerovci“ su poslati u Severni vojni okrug kao deo njegove jedinice Ahmat.

Osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin poginuo je 23. avgusta u avionskoj nesreći. Njegov avion se srušio tokom leta iz Šeremetjeva za Sankt Peterburg i pao u Tverskoj oblasti. U njemu je bilo 10 ljudi, uključujući članove posade, koji su svi poginuli. 

Istorijska pobeda Rusije! Dok su shvatili šta Putin radi, već je bilo kasno! Zapad će sada morati da igra kako Moskva svira!

ŠAH-MAT

Na globalnom tržištu zlata u poslednje vreme vlada prava navala. Centralne banke različitih zemalja naglo su povećale kupovinu zlatnih poluga, smanjujući ulaganja u takozvano „papirno zlato“. Ovaj trend je zabrinuo SAD i Veliku Britaniju, zbog toga što Rusija ima jednu od najvećih rezervi zlata na svetu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#FOTO #Veleobrt #Rusiji #Prigožin #došao #čelo #Vagnera

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja