NaslovnaVESTI'Nedostajaće nam njegova duhovna snaga i mudrost' - Saučešće Brnabić povodom smrti...

‘Nedostajaće nam njegova duhovna snaga i mudrost’ – Saučešće Brnabić povodom smrti Ištvana Pastora

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća povodom smrti predsednika Skupštine AP Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, u kojem je ukazala na njegov doprinos sadašnjim bliskim bilateralnim odnosima Srbije i Mađarske i njegovo zalaganje za unapređenje prava vojvođanskih Mađara.

“Pogođena vešću o iznenadnom odlasku kolege Ištvana Pastora, u ime Vlade Srbije i u svoje lično ime, izražavam saučešće porodici, prijateljima i svim saradnicima. Svojim dugogodišnjim političkim iskustvom, predano se zalagao za unapređenje prava vojvođanskih Mađara i nesumnjivo doprineo statusu i poziciji koji oni uživaju danas, kao i za sveobuhvatni razvoj Vojvodine”, navela je Brnabić u telegramu saučešća.

Kako je naglasila, “napustio nas je čovek čiji se doprinos ogleda i u sadašnjim bliskim sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i Mađarske”, saopštila je Vlada Republike Srbije. 

“Nedostajaće nam njegova duhovna snaga i mudrost sa kojom bismo se susretali na svakom od zajedničkih zadataka i svemu onome što smo radili za našu zemlju i sve njene građane”, navodi se u telegramu premijerke.

 

Gradonačelnik Bakić uputio saučešće povodom smrti Ištvana Pastora

Politika

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uputio je saučešće povodom smrti Ištvana Pastora

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Nedostajaće #nam #njegova #duhovna #snaga #mudrost #Saučešće #Brnabić #povodom #smrti #Ištvana #Pastora

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja