NaslovnaVESTIViše od milion turista posetilo Beograd! Evo iz kojih zemalja dolazi najviše...

Više od milion turista posetilo Beograd! Evo iz kojih zemalja dolazi najviše posetilaca!

Prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike, Beograd je u prvih devet meseci posetilo 1.012.498 turista, što je za 21 odsto više u odnosu na isti period prošle godine

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Beograda, samo u septembru Beograd je imao 135.260 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Od ukupnog broja turista, 874.488 je gostiju iz stranih zemalja, i to za 25 odsto više nego prošle godine, a među najbrojnijima bili su ubedljivo gosti iz Turske, zatim Rusije, Nemačke, BiH, Hrvatske, Kine, Rumunije.

Foto: kasadoo.com


 


Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Rusije, Turske, Nemačke, Kine i SAD. Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je nastavljen rast dolazaka i noćenja stranih gostiju u Beogradu.

– Ovaj period su obeležila tradicionalno jaka tržišta poput Turske i Kine, a posle naših promotivnih kampanja beležimo i značajan porast broja gostiju iz Rumunije i Italije, sa daljom tendencijom rasta -rekao je Popović.

Dodao je da je u narednom periodu planirano učešće na sajmovima turizma na Svetskom sajmu turizma u Londonu, zatim sajmovima u Bukureštu, Solunu i Pekingu, a u cilju jačanja regiona u pripremi su i specijalizovani promotivni događaji u Ljubljani i Skoplju.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Više #milion #turista #posetilo #Beograd #Evo #kojih #zemalja #dolazi #najviše #posetilaca

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja