NaslovnaPLANETAZapad nije svestan moćnog ruskog arsenala! Putina optužuju: Moskva nabavlja oružje od...

Zapad nije svestan moćnog ruskog arsenala! Putina optužuju: Moskva nabavlja oružje od saveznika

Severna Koreja je Rusiji obezbedila više od milion artiljerijskih granata za vojne operacije u Ukrajini, a Pjongjang je zauzvrat dobio tehničke savete za svoje satelite. Ovo je izjavio južnokorejski poslanik pozivajući se na obaveštajnu službu Seula.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje potvrdila je poslanicima na sastanku iza zatvorenih vrata da je Severna Koreja izvršila najmanje deset transfera oružja Rusiji od avgusta.

– Obaveštajna služba je saznala da je prebačeno više od milion artiljerijskih granata – rekao je poslanik Jo Sang-bum novinarima posle sastanka.

Prema procenama, to bi trebalo da bude dovoljno za oko dva meseca rata između Rusije i Ukrajine, dodao je.

Poslanik je rekao da se veruje da je Pjongjang zauzvrat dobio tehnički savet od Moskve za planove o lansiranju vojnog izviđačkog satelita.

Ovo nije prvi put da Rusiju optužuju kako nabavlja oružje id svojih saveznika. Kremlj je, međutim, svaki put do sada negirao optužbe.

Istorijska pobeda Rusije! Dok su shvatili šta Putin radi, već je bilo kasno! Zapad će sada morati da igra kako Moskva svira!

ŠAH-MAT

Na globalnom tržištu zlata u poslednje vreme vlada prava navala. Centralne banke različitih zemalja naglo su povećale kupovinu zlatnih poluga, smanjujući ulaganja u takozvano „papirno zlato“. Ovaj trend je zabrinuo SAD i Veliku Britaniju, zbog toga što Rusija ima jednu od najvećih rezervi zlata na svetu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Zapad #nije #svestan #moćnog #ruskog #arsenala #Putina #optužuju #Moskva #nabavlja #oružje #saveznika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja