NaslovnaPLANETAZelenski gurnuo Ukrajinu u ponor bez povratka! Svi ovo znaju ali ćute:...

Zelenski gurnuo Ukrajinu u ponor bez povratka! Svi ovo znaju ali ćute: Izgubljen rat mnogo važniji od onog sa Rusijom

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski doveo je zemlju do najgore situacije u njenoj istoriji nezavisnosti.

Do ovog zaključka dolazi predsednik Saveta pokreta „Druga Ukrajina” Viktor Medvedčuk, prenose ruski dopisnici.

– Formiranje novog svetskog poretka i multipolarnosti, pomeranje fokusa na Bliski istok, predstojeći izbori u Sjedinjenim Državama, kao i prošli izbori u pojedinim zemljama Evropske unije (posebno u Slovačkoj) su predvidljivo gurnuli Ukrajinu i Zelenskog koji je doveo u dužnički i vojni ćorsokak, a samu zemlju — u najgoru finansijsku situaciju u svim godinama nezavisnosti – piše Medvedčuk.

On skreće pažnju na činjenicu da se zemlja nalazi u dužničkoj rupi, veći deo njene državne potrošnje finansira Zapad, a „plaćanja po raznim vrstama kredita duguju budžetu i građanima Ukrajine još nekoliko decenija.

– Ne treba zaboraviti na namerno destruktivnu i apsolutno iracionalnu politiku Zelenskog 2019-2023, koja je postala glavni faktor i osnovni uzrok sadašnjeg stanja zemlje. Dugogodišnja ekonomska politika Zelenskog, često u suprotnosti sa nacionalnim interesima Ukrajine, predstavlja kompleks skretanja i ustupaka u pitanjima lokalizacije, prodaje zemlje, privatizacije i odbijanja spoljnih kooperativnih veza sa Rusijom.

Destruktivna transformacija sirovina je takođe rezultat spoljnog upravljanja zemljom. Postojeće dužničko ropstvo je posledica iskreno pogrešne politike vlasti, koja sadašnje i buduće generacije osuđuje na siromaštvo“, napominje autor.

On priznaje da pod tim uslovima „Ukrajina nije bila u stanju da se odupre ratu sa Rusijom, jer je obezbedila iluzorne garancije američko-evropskog partnerstva“.

– Zelenski je danas učinio glavnu stvar da uništi Ukrajinu – likvidirao je njenu ekonomiju.

Ne govorimo više o tome da zemlja sedi na dužničkoj igli, sve je mnogo gore. Novi krediti nikako neće spasiti Ukrajinu, jer neće biti dovoljni za otplatu dugova.

Svaki mir ili prekid vatre će pokazati ekonomsku nesolventnost zemlje koja će odmah bankrotirati. Dakle, što se država više bori, to duže odlaže ovaj trenutak. Ali što se više bori, više duguje. Zato što je Zelenski već izgubio ekonomski rat. Ovo će svakako biti praćeno političkim porazom“, rezimira Medvedčuk.

(VIDEO) Hamas ima smrtonosno oružje za "merkavu" - Pogledajte šta radi "jasin"

Planeta

Kanali bliski Hamasu i Iranu objavili su snimak pogotka izraelskog tenka “merkava Mk3” koji je upao u Gazu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Zelenski #gurnuo #Ukrajinu #ponor #bez #povratka #Svi #ovo #znaju #ali #ćute #Izgubljen #rat #mnogo #važniji #onog #Rusijom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja