NaslovnaZDRAVLJENajčešći razlozi za smanjeni libido! Na njih sigurno ne obraćate pažnju

Najčešći razlozi za smanjeni libido! Na njih sigurno ne obraćate pažnju

Čašica više, krvarenje desni, česte upale prostate sabotiraju ljubavnike, dok žene ne pokazuju želju za seksom zbog loše cirkulacije, debljine i hormona.

Oko 40 odsto parova nije zadovoljno svojim seksualnim životom, a najčešći uzrok je smanjena želja jednog partnera, i to iz razloga na koje možda i ne obraćaju pažnju. Seksolozi su s timom lekara specijalista utvrdili potencijalnu listu “ubica” želje za seksom. Eliminišite ih ako ih prepoznate kod sebe.

Lekovi

Ako pijete lekove za pritisak, antidepresive ili pak koristite preparate protiv opadanja kose, obratite pažnju da li su jasno objašnjene negativne posledice. Vrlo je moguće da neke od njihovih supstanci loše deluju na vas. Slično deluju i antibebi pilule, koje sadrže hormone, pa tako oko 60 odsto žena koje ih koriste ima slabiju želju za seksom.



Foto: Shutterstock



60 odsto žena koje koriste antibebi pilule ima slabiju želju za seksom

Krvarenje desni

Muškarci koji imaju problema s desnima triput češće imaju problem s postizanjem i održavanjem erekcije, tvrde stručnjaci. To je dokaz važnosti oralnog zdravlja za seksualni život, a problem se može sprečiti održavanjem higijene zubnim koncem, masažom desni i skidanjem kamenca.

Štitna žlezda

Većina ljudi kojima je poremećen rad štitne žlezde ima smanjen libido. Problem se javlja zbog neravnoteže hormona i manjka energije, a leči se hormonskom terapijom.

Piće Iako mala količina alkohola može uticati na raspoloženje za eksperimentisanje u seksu, zadovoljstvo iz čašice loše utiče na libido jer smanjuje i osetljivost kože. To ometa mogućnost postizanja orgazma, tvrde naučnici. Osim toga, alkohol u srednjim godinama loše deluje na cirkulaciju, pa samim tim i na seksualnu moć.


Foto: Freepik.com


80 odsto žena doživljava orgazam kada vodi ljubav u čarapama


Hladne noge

Kod žena su hladna stopala i smanjena cirkulacija razlog što teže i skoro uopšte ne mogu da dožive orgazam. Jednostavan način da to prevaziđu jeste da zagreju stopala, pokazala je studija holandskih neurologa. Oni su došli do rezultata da 80 odsto žena doživljava orgazam kada vodi ljubav u čarapama.

Prostata

Uvećanje prostate koje pogađa čak trećinu muškaraca starijih od 55 godina, ali i mlađe muškarce, jedan je od najčešćih razloga otežanog postizanja erekcije, objašnjavaju stručnjaci. Jedan od uzroka tog stanja su hronične i neizlečene upale prostate, koje mnogi muškarci prebole na nogama.


Foto: Shutterstock


Uvećanje prostate jedan je od najčešćih razloga otežanog postizanja erekcije


Gojaznost

Održavanje preporučene telesne težine ključ je zdravog seksualnog života, podsećaju seksolozi. Prekomerna težina izaziva neravnotežu polnih hormona, a to se posebno odnosi na salo koje se nakuplja oko struka. Pritom nije zanemarljiv ni izgled, koji može loše uticati na seksualnu motivaciju.

Kad je žena spremna da se pred novim muškarcem pojavi bez šminke? S karminom i u krevet

Moda i lepota

Više od polovine anketiranih dama izjavilo je da moraju da budu sigurne da je muškarac dovoljno zagrejan za njih da bi mu pokazale svoje prirodno lice.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Najčešći #razlozi #smanjeni #libido #njih #sigurno #obraćate #pažnju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja