NaslovnaVESTIKleptomani! Hrvati nam oteli još jedno slavno ime! Evo kako se od...

Kleptomani! Hrvati nam oteli još jedno slavno ime! Evo kako se od danas zove aerodrom u Dubrovniku

Dubrovački aerodrom od danas i zvanično nosi ime slavnog astronoma i matematičara Ruđera Boškovića.

Odluka o novom nazivu donesena je u junu, a od danas i na službenim internet stranicama www.airport-dubrovnik.hr je istaknut novi naziv.

Hrvati imaju patološki nagon za krađom srpskog nasleđa, pa su tako posle Nikole Tesle na kovanicama evra ovog puta odlučili da aerodrom u Dubrovniku ponese ime poznatog astronoma Ruđera Boškovića, jednog od 100 najznamenitijih Srba svih vremena!

Foto: prinstscreen

 

Domaći stručnjaci oštro su osudili taj novi skandalozni potez ustaša, uz napomenu da sve to rade zbog ogromne mržnje prema Srbima!

Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kaže da je sve to posledica toga što se Hrvatska nije suočila sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

– U Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje prema svemu što je srpsko, ali sa druge strane imaju tendenciju da krivotvore istoriju, da otimaju srpske naučnike i pretvaraju ih u Hrvate. Međutim, to nije ništa novo. U Hrvatskoj to traje više od jednog veka. Ono što je važno jeste da naše institucije moraju osuditi pokušaj otimanja istorije – smatra Linta.

Podsetimo, pre Ruđera Boškovića hrvatski kleptomani prisvojili su i Ivu Andrića i Nikolu Teslu. Iako su se ovi velikani celog života deklarisali kao Srbi, hrvatski mediji su ih bez srama prisvojili i predstavili kao svoje najveće naučnike i pisce. Samo zato što su rođeni na tlu današnje Hrvatske ili, kako kažu, u “hrvatskoj dijaspori”, misleći na Mostar, rodno mesto pesnika Alekse Šantića.

Koliko nemaju stida i srama i koliko žele da poseduju sve što je srpsko, potvrđuje i činjenica da je Zagreb planirao i da Novaka Đokovića proglasi za Hrvata, i to usvajanjem posebnog zakona!?!

Predlog zakonskog propisa kojim bi se od Srbije “oteo” Đoković došao je kao odgovor Zagreba na novi srpski Zakon o kulturnom nasleđu, kojim se štite umetnička dela Srba katolika iz Dubrovnika.

– Novak je staro hrvatsko ime, a Đokovićevi deda i baba su iz Vinkovaca – objasnio je tada Ranko Matasović, profesor na Odseku za lingvistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Ustašama smeta i srpska kupina: Vratili nam zdravo voće u kojem nema ni traga spornog pesticida

Društvo

Posle vesti da su vraćene dve pošiljke iz Srbije, među kojima i kupina, iz Ministarstva poljoprivrede navode da je kontrola utvrdila kako u tom proizvodu nema pesticida.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Kleptomani #Hrvati #nam #oteli #još #jedno #slavno #ime #Evo #kako #danas #zove #aerodrom #Dubrovniku

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja