NaslovnaVESTIMirović se upisao u knjigu žalosti! U holu Skupštine Vojvodine povodom smrti...

Mirović se upisao u knjigu žalosti! U holu Skupštine Vojvodine povodom smrti Ištvana Pastora (FOTO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prvi se danas upisao u Knjigu žalosti, otvorenu u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine, povodom smrti predsednika Pokrajinske skupštine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora (68) koji je usled teške bolesti preminuo 30.oktobra.

Posle Mirovića, u Knjigu su se upisali i potpredsednici Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine kao i narodni poslanici.Komemorativna sednica Skupštine AP Vojvodine biće održana u subotu u 10 sati.

U najvišem organu AP Vojvodine kojem je Pastor bio na čelu  od 2012.do 2023. što je najduže u istoriji ove pokrajine,u prisustvu porodice Pastor i pokrajinskih poslanika govoriće – Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a.

Foto: Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg

 

Istog dana Ištvan Pastor biće u 14 sati sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju.

Kako je najavljeno, od čoveka koji je dao veliki doprinos uzdizanju srpsko-mađarskog prijateljstva, oprostiće se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice izvan matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a.

Poznato vreme i mesto sahrane Ištvana Pastora! Komemoracija u Skupštini AP Vojvodine!

Društvo

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor biće sahranjen u subotu na Bajskom groblju u Subotici.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Mirović #upisao #knjigu #žalosti #holu #Skupštine #Vojvodine #povodom #smrti #Ištvana #Pastora #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja