NaslovnaVESTIMože i na Mesecu, ali u Beogradu ne! Dačić: Brutalna laž Prištine!

Može i na Mesecu, ali u Beogradu ne! Dačić: Brutalna laž Prištine!

Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. mnistarstva spoljnih poslova “Кosova” na kojem se,u rubrici “ambasade” navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti, ističe šef diplomatije Ivica Dačić za Informer.

Prema njegovim rečima, u Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno “Кosovo” nije, niti će ikada biti. 

Dačić sa Berbok u Tirani: Težak razgovor – ukazao sam na dvostruke standarde prema KiM!

– Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade – naglašava Dačić, i dodaje:

– I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine. Želim da im poručim: Pre će da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu!

Foto: Informer.rs/printscreen


ČISTA LAŽ I PROVOKACIJA Albanci objavili da u su navodno otvorili ambasadu u Beogradu

 

 

Oglasio se Dačić: Nova S laže!

Politika

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić reagovao je na pisanje portala Nova S da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić burno reagovao zbog naziva liste SPS na izborima koji će se održati 17. decembra.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Može #Mesecu #ali #Beogradu #Dačić #Brutalna #laž #Prištine

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja