NaslovnaBIZNISSem Benkmen-Frid proglašen krivim! Preti mu 110 godina zatvora

Sem Benkmen-Frid proglašen krivim! Preti mu 110 godina zatvora

Sem Benkmen-Frid, (31) osramoćeni biznismen, zlatni dečko kripto sveta, proglašen je krivim po svih 7 tačaka optužnice, za prevaru i zaveru, te stvaranje šeme za otimanje novca od korisnika FTX menjačnice, kako bi otplatio dugove svog propadajućeg hedž-fonda Alameda Research, i kupovao luksuzne nekretnine.

Izricanje kazne

Optuženi je tokom izricanja kazne bio obučen u sivo odelo sa ljubičastom kravatom i poslednju reč sudije čekao je mirno sa prekrštenim rukama, dok je presuda čitana u prepunoj sudnici na Menhetnu.

Dok su ga odvodili iz sudnice, on je pogledao preko ramena i klimnuo glavom svojim roditeljima, profesorima na Pravnoj školi Stenford, Barbari Frid i Džozefu Benkmenu.

Kriptovalute (Unsplash)

Porota, u kojoj je bilo devet žena i tri muškarca, većala je četiri sata pre nego što je donela odluku, piše NY Post.

Tok suđenja

Tokom suđenja je, više od 100 puta, za četiri dana koliko je proveo na klupi za svedoke, tvrdio da „ne može da se seti“ da je više puta obećavao da je njegova platforma „sigurna“, i da ne može da se seti da je naredio zaposlenom da napravi tajni kompjuterski kod koji je omogući kompaniji Alameda da „usisa“ fondove sa novcem mušterija FTX-a.

Suđenje je trajalo mesec dana, a počelo je godinu dana nakon propasti njegovih kompanija u novembru 2022. godine, posle čega su hiljade mušterija ostale bez načina da povrate sredstva koja su uložili.

Porotnici su tokom suđenja mogli da čuju i žrtve koje su izgubile novac jer su investirale u kriptovalute, preko FTX.

Konačna presuda će biti izrečena 28. marta, a preti mu čak 110 godina robije.

kripto menjačnice

kripto menjačnice

Kome je sve FTX dužan novac?

Dokumenti koji su isplivali tokom sitrage otkrivaju hiljade poverilaca kojima je bankrotirana kripto berza FTX dužna novac, pisao je svojevremeno CNN. .

Lista uključuje preduzeća, humanitarna udruženja, pojedince i ostala prava lica. Među njima su investicioni i bankarski giganti, Goldman Saks i JP Morgan, medijske kuće poput Njujork Tajmsa, Vol Strit Džurnala, ali i avio-kompanije, uključujući „American“, „United“, „Southwest“ i „Spirit“, kao i nekoliko tehnoloških giganata uključujući Netfliks, Epl i Metu.

Veruje se da FTX ima više od milion kreditora, čijih prvih pedeset vredi više od 3 miliona dolara.

InfoPuls-podeljeno sa izvora-Bizlife

#Sem #BenkmenFrid #proglašen #krivim #Preti #godina #zatvora

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja