NaslovnaVESTISlavica Đukić Dejanović: Vaspitači imaju bitnu ulogu u sistemu

Slavica Đukić Dejanović: Vaspitači imaju bitnu ulogu u sistemu

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović poručila je danas da je priprema studenata za profesiju vaspitača veoma važna uloga koju obavlja 16 visokoškolskih ustanova u Srbiji i namera Ministarstva je da pruži tehničku pomoć visokoškolskim ustanovama za evaluaciju, reformu i harmonizaciju programa obrazovanja vaspitača.

Cilj je, istakla je ministarka, da se  studijski programi visokoškolskih ustanova usklade sa novim zahtevima za kompetencije za profesiju vaspitača u skladu sa Novom programskom koncepcijom “Godine uzleta”

– Ove aktivnosti sprovodimo u saradnji sa predstavnicima visokoškolskih ustanova koje obrazuju vaspitače i predškolskim ustanovama u kojima vaspitači ostvaruju i dalje razvijaju svoje složene profesionalne uloge. Namera Ministarstva je da, putem Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, pruži tehničku pomoć visokoškolskim ustanovama za evaluaciju, reformu i harmonizaciju programa obrazovanja vaspitača,  u cilju usklađivanja studijskih programa sa standardima kompetencija za profesiju vaspitača i novom koncepcijom predškolskog vaspitanja i obrazovanja – rekla je ministarka.

 

 

Đukić Dejanović: Vaspitnoj komponenti u školama dajemo neuporedivo veći značaj

Društvo

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović ocenila je da se najveći broj nastavnika, dece i roditelja radovao početku školske godine, uprkos majskoj tragediji i tuzi koja je sve ispunila.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Slavica #Đukić #Dejanović #Vaspitači #imaju #bitnu #ulogu #sistemu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja