NaslovnaNAJNOVIJEUŽIVO Ne spava ruski PVO! Vagnerovci osnovali novu jedinicu - Kijev strepi...

UŽIVO Ne spava ruski PVO! Vagnerovci osnovali novu jedinicu – Kijev strepi pred “kamertonom”

Rat u Ukrajini ušao je u 618. dan.

Zaustavljen pokušaj napada Ukrajinaca u Zaporožju

Ruska vojska zaustavila je ukrajinsku pešadiju koja je uz pomoć oklopnih vozila pokušala da se probije kroz redove ruske odbrane u blizini sela Vrbovo u Zaporožju, saopštio je šef građanskog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Kako je rekao, ukraijnska pešadijska jedinica u potpunosti je likvidirana i to na takozvanom „putu smrti“.


Kako je rekao, glavne protivnapade izvele su ruske jedinice artiljerije.

Foto: Priontskrion


Rogov o situaciji u Zaporožju

Brifing Ministarstva odbrane Rusije za proteklih sedam dana:

– Lovci ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su 10 aviona i jedan helikopter Oružanih snaga Ukrajine za nedelju dana;

– Ruske oružane snage su za nedelju dana odbile osam napada Oružanih snaga Ukrajine na zaporoškom pravcu. Protivnik je izgubio preko 760 vojnika;

– Za nedelju dana Oružane snage Rusije su odbile šest napada na donjeckom pravcu i nanele su poraz ukrajinsim jedinicama kod Kurdjumovke, Kleščejevke i Marinke; Oružane snage Rusije izvele su 15 grupnih napada visokopreciznim oružjem i bespilotnim letelicama na skladišta vojne opreme i mesta koncentrisanja Oružanih snaga Ukrajine;

– Gubici Oružanih snaga Ukrajine na hersonskom pravcu za nedelju dana iznose do 550 vojnika;

Ruski sistemi PVO presreli su za nedelju dana četiri rakete „atakams“, tri bombe „jdam“ i tri rakete „harm“;


Foto: wikimedia.org


ATCAMS


– Gubici Oružanih snaga Ukrajine na hersonskom pravcu za nedelju dana iznose 550 vojnika;

Gubici Oružanih snaga Ukrajine na kupjaskom pravcu premašili su 755 vojnika, sedam tenkova, a uništena su i dva poljska skladišta;

– U roku od nedelju dana 28 ukrajinskih vojnika dobrovoljno se predalo ruskim jedinicama;

Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 1.110 vojnika i sedam tenkova za nedelju dana na pravcu južnodonjecka;

– Ruske Oružane snage zauzele su povoljnije položaje na kupjanskom pravcu. Odbijena su 24 kontranapada Oružanih snaga Ukrajine;

– Ruske oružane snage su za nedelju dana odbile 20 napada Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu. Protivnik je izgubio više od 920 vojnika, tri tenka i 14 oklopnih vozila;

– Ruske snage su visokopreciznim oružjem i dronovima za nedelju dana uništile hangare avijacije Oružanih snaga Ukrajine, pogone za proizvodnju bespilotnih letelica i bespilotnih čamaca, kao i strane plaćenike;

– Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 1.340 vojnika i sedam tenkova u donjeckom pravcu za nedelju dana;

– Ruska PVO presrela je 51 granatu „hajmars“ i 274 drona ukrajinskih oružanih snaga za nedelju dana.


Foto: Reuters


HIMARS


Preokret za preokretom! Rusi krenuli u ofanzivu, melju sve pred sobom, ukrajinske snage u rasulu

Snimak kako dron uništava ukrajinski položaj

Pripadnici speicjalne ruske jedinice „Viking“ objavili su snimak uništavanja kamufliranog položaja ukrajinske vojske uz pomoć drona kamikaze.

 

 

Ne spava ruski PVO

Ruski PVO sistemi uništili su dron Oružanih snaga Ukrajine iznad teritorije Belgorodske oblasti.

Ogromni gubici Kijeva u pravcu Kupjanska

Gubici ukrajinskih snaga u blizini Sinkovke na kupjanskom pravcu veći su nego broj novih pridošlica, saopštio je vojni stručnjak i potpukovnik u penziji iz Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

On je ocenio i da ukoliko se tako nastavi, ukrajinska komanda će u potpunosti ostati bez ljudstva i sredstava za obuzdavanje ruske vojske u tom pravcu.

Brutalno! Evo čega su se Rusi setili, “zmajevi zubi” su noćna mora Zapada – oružje im ne može ništa

Ruski obaveštajac video francuske snajperiste

Obaveštajac Oružanih snaga Rusije rekao je da su francuski snajperisti primećeni u blizini sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije su na ovoj deonici fronta videle afroameričke plaćenike, kao i plaćenike iz Poljske i Francuske.

Šta je ovo Zapad pokušao?! Putin otkrio neverovatne podatke! Svi su mislili da dolazi kraj, a onda je Rusija iznenadila ceo svet!

Nastavljaju se borbe za najutvrđeniji grad u Ukrajini

U Avdejevki, kombinovane jedinice ruske vojske nastavljaju juriš na utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine oko naselja. Paralelno, Oružane snage Rusije izvršavaju zadatke na uništavanju pojačanja povučenih sa drugih sektora fronta.

Na severnom krilu, borci Oružanih snaga Rusije izveli su nekoliko uspešnih napada duž pruge severozapadno od Krasnogorovke, usled čega su ruske trupe zauzele uporište u blizini železničke pruge.

Kamerton novo utočište za vagnerovce

Bivši zaposleni u Vagner privatnoj vojsci, na čelu sa preminulim Jevgenijem Prigožinom, osnovali su novu jedinicu “Kamerton” kao deo specijalnih snaga Ahmat.

O tome je za RIA Novosti izjavu dao zamenik komandanta novostvorenog odreda. Prema njegovim rečima, borci jedinice su “u procesu borbene koordinacije”.

Zna li Zelenski šta radi?! Ukrajinski general brutalno popljuvao vrh države! Rusija je izvukla zaključke i sada će nemilosrdno spaliti Ukrajinu!

Rusi krenuli i na Odesku oblast?

U Odeskoj oblasti noću je došlo do dolaska dronova preko teritorije infrastrukturnog objekta.

Guverner Oleg Kiper rekao je da nisu zabeležene nikakve žrtve ili veća šteta.

Ovo je znak da je kraj rata blizu! Rusi se valjaju od smeha zbog šokantnih dešavanja u Ukrajini! Situacija u vrhu države zaprepastila ceo svet!

Krenuli na Harkov?

Ruske bespilotne letelice pogodile su noćas civilne ciljeve u Hakrovu i okolini, usled čega je došlo do požara, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Za sada nema informacija o žrtvama, prenosi Rojters.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov napisao je na Telegramu da su napadi bili usmereni na civilnu infrastrukturu, dok je gradonačelnik Harkova Ihor Terehov naveo da se vatra stavlja pod kontrolu. Upozorenja za napad iz vazduha izdata su i u oblastima na zapadu Ukrajine.

 

 

Kijev će platiti strašnu cenu! Rusija sprema scenario iz horor filmova: Za “Olujnu senku” na Krimu dolazi naplata u potocima krvi

SAD nisu spremne

U ovom trenutku Vašington nije spreman da se upusti u ozbiljan razgovor sa Moskvom kako o Ukrajini tako i o izraelsko-palestinskom sukobu, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

– Amerikanci nisu spremni za ozbiljan razgovor sa nama, bilo o Ukrajini ili Bliskom istoku – rekao je juče diplomata za ruski Prvi kanal, prenosi TASS.

Prema njegovom mišljenju, Vašington i dalje veruje da se nalazi „na ostrvu slobode i prosperiteta, što im omogućava da Amerikanci sami rešavaju sve probleme“.

– Ali to ne funkcioniše na ovaj način – dodao je Antonov.

Kada Kina ovo uradi, Bajdenu će se istopiti mozak! Dok se bavi Izraelom i Ukrajinom, Peking se priprema za istorijski potez!

KREĆE LUDILO

Pošto su SAD rastegnute do svih granica zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, postoji bojazan da će potencijalna eskalacija oko Tajvana okončati predsedavanje Džoa Bajdena, navodi se u članku u britanskom Tajmsu .

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#UŽIVO #spava #ruski #PVO #Vagnerovci #osnovali #novu #jedinicu #Kijev #strepi #pred #kamertonom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja