NaslovnaNAJNOVIJEBol koja ne prolazi! Pola godine od masakra u selima Malo Orašje...

Bol koja ne prolazi! Pola godine od masakra u selima Malo Orašje i Dubona

Pre tačno pola godine Uroš Blažić (21) je uzeo “kalašnjikov” i krenuo u svoj krvavi pohod. U selima Malo Orašje i Dubona ubio je devet, a ranio 13 osoba, a policija ga je jurila do sledećeg jutra, kada je pronađen i uhapšen u kući svog ujaka od Kragujevca.

Blažić je kobnog 4. maja oko 22.30 naoružan do zuba seo u svoj “mercedes” i krenuo u krvavi pir. Prvo je u Malom Orašju kod fudbalskog terena pucao na mlade koji su se okupili na tom mestu, a onda se dovezao u Dubonu, gde je ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali ogradu, a onda je nekoliko stotina metara dalje u školskom dvorištu i nastavio da ubija.

U svom krvavom piru Uroš je ubio devet, a ranio 13 osoba, a onda je pobegao. Potera za njim je trajala celu noć, a on je za to vreme oteo taksistu i njegovu mušteriju u Malom Požarevcu. Nakon celonoćene vožnje sakrio se u kući svog ujaka u naselju Vinjište kod Kragujevca gde je i uhapšen. Dok su ga specijalci hapsili plakao je i molio da ga ne tuku.

Foto: Informer

Surovi ubica molio policajce da ga ne tuku

 

Uroš Blažić je od hapšenja u pritvoru u Smederevu, a bio je mesec dana i na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Pored Uroša policija je uhapsila i njegovog oca, ujaka i brata od ujaka i onio su trenutno u pritvoru. 

U međuvremenu kuću masovnog ubice u Duboni i njegovu porodicu dedu, majku, snaju i bratanca čuva policija.   

Inače kuća Uroša Blažića u Varovnici na putu od Dubone za Šepšin iz koje je krenuo u masakr je zapaljena i totalno je izgorela, policija do sada nije otkrila ko je podmetnuo požar. 


Foto: N.M.


Spaljena vikendica Uroša Blažića iz koje je krenuo u krvavi pohod


 

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Uroša Blažića kojom mu se na teret stavlja da je izvršio krivična dela – teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima – nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Okrivljeni Uroš Blažić u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Ovom optužnicom su obuhvaćeni Urošev otac, ujak i brat od ujaka.

Radiša Blažić, otac ubice se tereti za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško delo protiv opšte sigurnosti i tužilaštvo je tražilo da se on osudi na 20 godina robije.


Foto: printscreen


Radiša Blažić, otac masovnog ubice uhapšen, a u kući mrponađen arsenal oružja


 

Goran i Boris G. iz Kragujevca, Uroševi ujak i brat od ujaka, optuženi su da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja i tužilaštvo je predložilo da oni budu osuđeni na po 6 godina zatvora.

 

Ubio devetoro, pokušao još 20 ljudi! Ovo su svi detalji optužnice protiv Uroša Blažića - Optuženi i njegov otac, ujak i brat!

Hronika

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv Uroša Blažića koji je 4.maja 2023.godine u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devetoro ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da ubije još 20 ljudi od kojih je ranio njih 12.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Bol #koja #prolazi #Pola #godine #masakra #selima #Malo #Orašje #Dubona

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja