NaslovnaNAJNOVIJE(ANKETA) "Delije", ko će biti Pavkov protiv Lajpciga? Zvezdaši čekaju novog heroja!

(ANKETA) “Delije”, ko će biti Pavkov protiv Lajpciga? Zvezdaši čekaju novog heroja!

Svaki navijač Crvene zvezde seća se 6. novembra kao jednog od najlepših dana u novijoj istoriji srpskog šampiona, a sećanje na pad Liverpula u paklu “Marakane” pre tačno pet godina, evocira uspomene na dvostrukog strelca Milana Pavkova i budi nadu da će se u utorak protiv Lajpciga pojaviti njegov naslednik.

Liga šampiona je bez sumnje takmičenje koje rađa heroje i idole generacije, jer nema sumnje da će se o Milanu Pavkovu pričati u superlativu i za deceniju, dve, tri…

Nameće se pitanje ko sutra protiv nemačkog Lajpciga (21:00) može da izraste u takvog junaka i heroja, igrača o kojem će nakon meča navijači pričati:

“Koji je to car, kralj, Bog…”.

Eksplodirao je stadion “Rajko Mitić” te 2018. godine kada je dočekan engleski gigant! “Delije” su i uoči meča bili euforični, posebno jer je četa Vladana Milojevića uspela da iščupa bod protiv favorizovanog Napolija u Beogradu (0:0). Možda nije bilo realno očekivati senzaciju, ali niko nije mogao da oduzme “delijama” pravo da se nadaju da će se slavni gosti saplesti u prestonici Srbije.  

Mnogi se i dan danas naježe kada se prisete Milan Pavkova kako nadskače najboljeg defanzivca sveta Van Dajka i zakucava glavom za 1:0, a potom izdržava na leđima Vajnalduma i nestvarno dobro šutira iz daljine za 2:0! Zvezda i Pavkov postali su svetska senzacija i planetarni hit dokazavši da elitno takmičenje ne mora nužno da bude samo za bogate gigagnte iz najjačih evopskih liga.

Danas, pet godina kasnije, bez preterane euforije čeka se na meč sa Lapjpcigom koji bi mogao da promeni kompletan tok ne baš sjajnog početka sezone izabranika Baraka Bahara! Zvezda je ta koja kaska šest bodova za Partizanom u Superligi Srbije, ali i ta koja se nije proslavila u, ruku na srce, jakoj grupi Lige šampiona, gde iz tri meča ima osvojen samo bod i to protiv glavnog konkurenta za treću poziciju Jang Bojsa.

Hoće li neki stranac, Zvezdin klinac, ili neki starosedelac uspeti da se izbori za ljubav navijača i veličanje u godinama koje dolaze, saznaćemo sutra nakon meča. 

 

 

 

Lajpcigu moramo da pokažemo m*da! Degenek zna kako protiv Nemaca!

Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek (29) poručuje da njegova ekipa može da savlada Lajpcig samo ako bude igrala muški i hrabro.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#ANKETA #Delije #će #biti #Pavkov #protiv #Lajpciga #Zvezdaši #čekaju #novog #heroja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja