NaslovnaPLANETAOvo je kraj! Americi preti najkrvaviji rat još od 19. veka! Vojni...

Ovo je kraj! Americi preti najkrvaviji rat još od 19. veka! Vojni stručnjaci digli državu na noge!

Američko društvo je sada više polarizovano nego bilo kada od 19. veka i građanskog rata, objavio je američki magazin 19FortyFive.

I demokrate i republikanci optužuju jedni druge za podrivanje američke demokratije, što bi moglo da posluži kao signal za sukob velikih razmera. Osim toga, konfrontacija će verovatno eskalirati tokom predsedničkih izbora i već sada preti da preraste u novi građanski rat u SAD.

19FortyFive navodi da se ni najstariji Amerikanci ne sećaju kada su dva verovatna predsednička kandidata na predstojećim izborima (Džo Bajden i Donald Tramp) bila ovoliko suprotstavljene ličnosti.

Američki magazin naglašava da Tramp vodi u predizbornoj trci republikanaca sa velikom razlikom, dok ankete pokazuju da je izjednačen sa aktuelnim predsednikom Džoom Bajdenom.

19FortyFive tvrdi da će naredni izbori „verovatno biti revanš za 2020. godinu“ i da će biti „veoma sporni“. Ali, za ovo nije naveo nikakvu argumentaciju.

Zato dodaje da je navodno „teško zamisliti da će Bajden ili njegove pristalice – ako kandidat demokrata izgubi 2024-te, reagovati na isti način kao Tramp i njegove pristalice.

„Bajden je prihvatio svoj status tranzicionog kandidata mnogo pre nego što je ušao u Belu kuću i verovatno je primoran da se ponovo kandiduje samo zbog nepopularnosti potpredsednice i prirodne naslednice Kamale Haris“, navodi magazin.

19FortyFive svoje predizborno rezonovanje zaključuje rečima:

“Da li su Sjedinjene Države već usred drugog građanskog rata? Nisu. A da li su Sjedinjene Države na ivici drugog građanskog rata? Možda jesu.”

 

Svet će zanemeti kada ovo krene! Amerika spremila horor za Ukrajinu! Obaveštajac zaprepastio vlast u Kijevu: Bićete iznenađeni...

GOTOVI SU

Ukrajina je postala balast za Sjedinjene Države, koji će biti odbačen u pravom trenutku, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Deni Hejfon.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Ovo #kraj #Americi #preti #najkrvaviji #rat #još #veka #Vojni #stručnjaci #digli #državu #noge

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja