NaslovnaNAJNOVIJEHoće li beogradski derbi zavaditi dvojicu dobrih prijatelja? (VIDEO)

Hoće li beogradski derbi zavaditi dvojicu dobrih prijatelja? (VIDEO)

Jako dobri prijatelji, saigrači iz reprezentacije i sunarodnici, a sada će se naći jedan nasuprot drugog u jednom od najžešćih derbija Evrope – Crvene zvezde i Partizana!

Jago Dos Santos i Bruno Kaboklo će uskoro zaratiti na terenu jedan protiv drugog! 

Crvena zvezda u svojim redovima već ima Brazilca Dos Santosa koji se jako brzo istakao kao miljenik navijača, a protiv njega, biće još jedan “sin” zemlje sambe, kafe i fudbala Bruno Kaboklo, ali u dresu Partizana!

 

2️⃣ Brazilian Bundesliga champions were scattered between two Serbian arch-rivals 👀

Yago dos Santos – Crvena Zvezda 🇷🇸

Bruno Caboclo – Partizan 🇷🇸 pic.twitter.com/ws9nadeZUD

— BasketNews (@BasketNews_com) November 7, 2023

 

Njih dvojica su od ranije svima poznati kao jako simpatičan dvojac, kako zbog sjajne saradnje i bravura na terenu, tako i ponašanjem i druženjem van njega. Novinarima su bili naročito simpatični tokom ovogišnjeg Mundobasketa, najviše zbog ogromne razlike u visini i stasu. Kaboklo je visok 2,08, dok Dos Santos ima samo 1,75. 

Osim ogromne razlike u visini, treba napomenuti i impresivni raspon ruku Kabokla od dva metra i 31 centimetra, čime dodatno uvećava razliku od svog plejmejkera iz reprezentacije. Šaljivo su ih nazivali “Brazilski Stanlio i Olio”.


Foto: AP/Photo


Dos Santos i Kaboklo


Odličan odnos dvojice košarkaša ne bi trebao da čudi, s obzirom da su obojica uvek nasmejani, vedrog duha i izuzetno komunikativni, barem tako svedoče njihovi saigrači. 

Kaboklo je neko vreme prolazio kroz svojevrsnu vrstu depresije zbog lošeg izdanja u NBA ligi uprkos ogromnim očekivanjima javnosti, ali čini se da je sjajni centar opet pronašao volju za košarkom i povratio karakteristični optimizam. Iz sjajne saradnje dvojice prijatelja, proizašlo je izuzetno usešno izdanje Brazila na Svetskom prvenstvu, među kojima i senzacionalna pobeda nad Kanadom 69:65. Nakon tog meča Kaboklo i Dos Santos su na karakterističan način proslavili pobedu, a Beograđani se pitaju da li će se i u glavnom gradu Srbije igrati samba kada se dojučerašnji saigrači nađu licem u lice?

 

 

Osim dresa reprezentacije, Kaboklo i Jago su sa mnogo uspeha branili boje Ulma prošle sezone. Uspeli su da, pored Evroligaša Albe i Bajern Minhena, stignu do titule šampiona Nemačke, a novi centar Partizana je bio najbolji u redovima svoje ekipe.

 

 

Jago Dos Santos se već ponudio Kaboklu kao vodič kroz Beograd, a nije krio ni oduševljenje dolaskom svog sunarodnika u Srbiju. Da li će tako biti i nakon prvog derbija na kojem obojica budu akteri?

Hrvatski stručnjak analizirao derbi: Ovaj igrač je morao da igra!

Košarka

Čuveni hrvatski trener i košarkaš Aleksandar, popularni Aca Petrović izneo je svoje viđenje večitog sinoćnjeg večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Hoće #beogradski #derbi #zavaditi #dvojicu #dobrih #prijatelja #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja