NaslovnaBIZNISVoda koja je povezana sa trovanjem u Hrvatskoj ne prodaje se kod...

Voda koja je povezana sa trovanjem u Hrvatskoj ne prodaje se kod nas

Voda koja je povezana sa trovanjem u Hrvatskoj ne prodaje se kod nas

Voda kompanije Coca-Cola Hrvatska koja je, kako se sumnja, dovela do trovanja potrošača u ovoj zemlji, ne nalazi se na našem tržištu. 

“Upoznati smo sa nedavnim izveštajima u Hrvatskoj koji se tiču naših proizvoda i preduzete su odgovarajuće mere kako bi se zaštitila bezbednost potrošača. Lokalne vlasti u Hrvatskoj imaju punu podršku naših kolega na terenu u istrazi. Ipak, želimo da istaknemo da se ova situacija ne odnosi i ne utiče na proizvode koji se prodaju na tržištu Srbije, ističu iz komapnije Coca-Cola HBC Srbija.

Naime, na tržištu Srbije nenalazi se proizvod Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, koji je povezan sa trenutnim slučajem u Hrvatskoj.

U Kliničko-bolničkom centru (KBC) Rijeka potvrđen je slučaj trovanja, nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi „Koka-kola“ (Coca-Cola) Hrvatska, jer uzrokuju oštećenje jednjaka i želuca, prenosi portal Index.

„U KBC Rijeka primljena je na bolničko odeljenje jedna osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka. Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno i nastavljaju se indicirani dijagnostičko-terapijski postupci“, poručili su iz te zdravstvene ustanove.

Na slučaju radi i policija

Slučaj su potvrdili i iz riječke policije.

„Policijska uprava primorsko-goranska 4. novembra ove godine primila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata Rijeci, te je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći“, kažu iz policije.

Dodaju kako su policijski službenici tokom dosadašnjeg postupanja obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i razgovarali sa više osoba.

„Napominjemo da osim ovog i jednog događaja iz prethodnog perioda, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji“, saopštila je policija.

Naknadno su se oglasili iz „Koka-kole“ i potvrdili da je trovanje povezano sa staklenom bočicom „Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate“ od 330 mililitara i tvrde kako je reč o izolovanom slučaju.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

InfoPuls-podeljeno sa izvora-Bizlife

#Voda #koja #povezana #trovanjem #Hrvatskoj #prodaje #kod #nas

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja