NaslovnaBIZNISEvo ko je bio Dragoslav Kosmajac na čiju kuću su bacili bombu!...

Evo ko je bio Dragoslav Kosmajac na čiju kuću su bacili bombu! Zvali ga srpskim Al Kaponeom, a ovo su podaci službi o njemu

Dragoslav Kosmajac, kontroverzni biznismen, preminuo je 12. aprila 2020. godine u Beogradu od posledica korona virusa.

Nazivali su ga “srpskim Al Kaponeom”, “srpskim Eskobarom” i “najvećim narko-bosom”, međutim čvrsti dokazi za ovakve epitete nikada nisu isplivali na površinu.

Označen kao jedan od najvećih kriminalaca u Srbiji, karijera vremešnog biznismena išla je od “obične” pljačke u Beču, do navodnih švercovanja vrtoglavih količina kokaina i heroina iz Latinske Amerike u Evropu.

Devedesetih godina prošlog veka, u žižu javnosti dospeo je pošto je u Beču pljačkao sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana. Taj “poduhvat” obezbedio mu je dvogodišnju robiju u austrijskom zatvoru koja će možda biti presuda u njegovoj karijeri.

Legenda ili ne, ali godinama unazad se priča da je upravo tada u austrijskom zatvoru upoznao izvesnog Kolumbijca, jednog od najbližih saradnika kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, i preko njega se povezao sa tada u svetu najmoćnijim krijumčarem kokaina. Ovo poznanstvo navodno ga je lansirao u sam vrh liste najbitnijih kriminalaca za krijumčarenje kokaina od Kolumbije do Evorpe.

Al Kapone, ali bez dokaza

U narednim godinama navodno je vodio unosan biznis šverca droge, a pojavio se i u MUP-ovoj “Beloj knjizi” kriminala. Ovaj intigantni biznismen, uprkos pretpostavkama i nagađnjima, nikada zapravo nije doveden u direktnu vezu sa drogom, jer nije postojao nijedan dokaz kojim će biti potkrepljena teza o misterioznom srpskom narko-bosu, bez klana, bez grupe, koji nikada ne dolazi u kontakt sa “robom”, ali je švercuje u vrtoglavim količinama.


Foto: informer.rs


 


– Kosmajac je povezan sa međunarodnim krijumčarima opojne droge i u Južnoj Americi, odakle organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje heroina iz Turske, Bugarske i Makedonije preko SRJ za zemlje zapadne Evrope i to najčešće za Nemačku i Italiju (tzv. “Balkanski put”). Posao Kosmajca je organizovanje nabavke transporta i preprodaje opojnih droga i sam nikada ne dolazi u kontakt sa narkoticima niti licima koja neposredno vrše navedene poslove već za određene poslove angažuje najčešće članove grupe Buha Ljubiše zvanog Čume i Duleta Spasojevića zvanog Kum – podaci su koji se nalaze u “Beloj knjizi”.

Nekretnine po Srbiji i Evropi

Kako se dalje navodi, uglavnom organizuje nabavku i trgovinu velikih količina narkotika za potrebe zapadne Evrope a jedan deo preko gore navedenih članova grupe preprodaje na sitno u Beogradu i drugim većim gradovima Srbije.

– Od krijumčarenja droge stekao je veliki kapital koji je uložio u kupovinu placeva i izgradnju nekretnina na teritoriji Beograda. Operativna saznanja ukazuju da je veliki deo kapitala plasirao i na kupovinu nekretnina po raznim zemljama zapadne Evrope – podaci su iz “Bele knjige”.

Pretpostavlja se da je Dragoslav Kosmajac upotrebio jedan od najpoznatijih recepata srpskih kriminalaca koji su vršljali devedesetih, a to je uvesti ilegalno stečeni, “prljavi” novac u legalne tokove kroz nekretnine.

Bačena bomba na kuću Dragoslava Kosmajca! Policiju pozvala njegova supruga, prijavila i da je pre dva dana bačena još jedna bomba

Hronika

Sinoć na Zvezdari bačena je bomba u dvorište kuće pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, a policiju je pozvala njegova žena Aleksandra (62).

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Evo #bio #Dragoslav #Kosmajac #čiju #kuću #bacili #bombu #Zvali #srpskim #Kaponeom #ovo #podaci #službi #njemu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja