NaslovnaHRONIKASuspendovani policajci koji su čuvali odbeglog pedofila! Raspisana međunarodna poternica za opasnim...

Suspendovani policajci koji su čuvali odbeglog pedofila! Raspisana međunarodna poternica za opasnim seksualnim predatorom

Dvojica sudskih policajaca D.T. i D.T., koji su bili zaduženi za sprovođenje osuđenog pedofila Ivice Miškovića iz Kaknja, suspendovani su danas i privremeno udaljeni iz službe, potvrdio je za medije direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević.

Dragojević je objasnio da će protiv dvojice policajaca biti pokrenut i disciplinski postupak.

– Inspektorat Sudske policije sprovodi unutrašnji postupak kako bi se utvrdilo da li u celom slučaju ima drugih odgovornih osoba, u lancu rukovođenja, a koji se odnosio na zadatak sprovođenja odbeglog lica. Ukoliko se utvrdi da je još neko zakazao i protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak – kazao je Dragojević.

Podsetimo Mišković je u utorak pobegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci nakon što mu je izrečena prvostepena presuda od četiri godine zatvora zbog obljube 9-godišnje djevojčice, inače ćerke njegovog pastorka.

 

 

Mišković je pobegao kroz prozor u prizemlju zgrade suda nakon što je bez lisica ostavljen bez nadzora u kancelariji koju koristi Sudska policija Republike Srpske.

Begunac je iskočio kroz prozor koji se nalazi uz kafe bar “Sudnica” i trčećim korakom krenuo je da beži Alejom Svetog Save, pored zgrade Vrhovnog suda Republike Srpske, a onda je pobegao u Gundulićevu ulicu, gde su ga snimile nadzorne kamere sa ATV-a.

Inače pedofil je bežao prema obližnjim zgradama koje imaju podzemne garaže i tu mu se izgubio trag. Policija trenutno proverava i dali je on eventulano imao pomagača koji ga ej u nekoj od garaža čekao sa automobilom.

Potraga za odbeglim osuđenim pedofilom i dalje traje, a u međuvremenu je raspisana i međunarodna poternica, jer se veruje da je u međurvemenu on napustio Republiku Srpsku. 

Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), ćerku svog pastorka, a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku. 

Pedofil pobegao kroz prozor suda: Zlostavljao devojčicu, a sada povredio policajku

Hronika

Ivica Mišković iz Kaknja optužen za teško zlostavljanje devojčice pobegao je iz zgrade banjalučkog suda.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Suspendovani #policajci #koji #čuvali #odbeglog #pedofila #Raspisana #međunarodna #poternica #opasnim #seksualnim #predatorom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja