NaslovnaPLANETAUbio čoveka pred kamerama, pa dobio oslobađajuću presudu! Da li je ovo...

Ubio čoveka pred kamerama, pa dobio oslobađajuću presudu! Da li je ovo pravda na delu? (VIDEO)

Ovo ubistvo dogodilo se davne 1984. godine u Americi. Ipak, i dan danas svi se sećaju čuvenog Gerija Plošea, ubicu koga je, čini se, podržao ceo svet!

Geri Ploše, otac jedanaestogodišnjeg dečaka je 16. matra 1984. godine pred kamerama ubio čoveka koji je kidnapovao i silovao njegovog jedanaestogodišnjeg sina.

Naime, dotični Amerikanac dugo je pratio čoveka koji mu je zlostavljao sina, a onda ga je jednoga dana pronašao. Televizija je zabeležila uživo snimak ubistva.

 

In 1984, Gary Plauche tracked down the kidnapper who sexually assaulted and molested his 11-year-old son and killed him on live television. A 7-year sentence turns into 5-year parole and 300 hours of community service. He never goes to jail.

pic.twitter.com/zoxUefUmDg

— Creepy.org (@CreepyOrg) November 9, 2023

 

Najpre je Ploše osuđen na 7 godina zatvora, ali je presuda brzo preinačena u 5 godina uslovne kazne i 300 sati društveno korisnog rada. Njegova noga nikada nije kročila u zatvor.

O ovom slučaju mnogo se govorilo u američkoj, ali i svetskoj javnosti. Vodile su se mnogobojne debate o tome da li bi Gerija Plošea trebalo smestiti u zatvor zbog teškog ubistva ili ne. Ipak, njegov odgovor je bio taj da bi svaki otac na njegovom mestu uradio isto.

Godinama kasnije njegov sin, sada već odrastao čovek, progovorio je o jezivom iskustvu koje je doživeo kada ga je pedofil kidnapovao, ali i o činjenici da je njegov otac ubio čoveka kako bi ga osvetio.

On je napisao knjigu o svemu što je preživeo kao dečak.

-U početku, ja sam bio vrlo uzbuđen zbog onoga što je moj otac uradio. Tada sam imao 11 godina i samo sam želeo da Džef (silovatelj) prestane sa onim što je radio, a ne nužno da umre- rekao je Džodi, Gerijev sin.

On se još uvek seća ovog snimka na kome je video svog oca kako ubija pedofila koji ga je zlostavljao. Džodi je ovo prvi put video tokom vesti u 18 časova.

-Rekli su mi da ne gledam video, ali ja sam ga ipak odgedao. Izgledalo je skoro nestvarno- rekao je Džodi.

On je postao opsednut ovim snimkom i gledao ga ponovo i ponovo, mnogo puta.

Dan nakon ubistva 17. marta, dečak je od svoje majke saznao šta se dogodilo. U tom trenutku on je boravio u kući kod svoje babe i dede.

-Tata je upucao i ubio Džefa- rekla je njegova majka.

Džodi se istog trenutka rasplakao i “poludeo” zbog onoga što je njegov otac uradio.

On se danas ne slaže sa onima koji čin njegovog oca smatraju pogrešnim.

– Moj otac uradio je ono što svi govore da bi uradili, ali je zapravo malo njih to i uradilo. Osim toga, on nije otišao u zatvor. Ja ne mogu i neću da osuđujem njegovo ponašanje. Razumem zašto je to uradio. Ipak, važnije je da roditelj bude tu za svoje dete i podrži ga, nego što sebe dovodi u situaciju da mu se sudi- rekao je Džodi, sin Gerija Plošea.

Atina na nogama! Uhapšen navijač osumnjičen za učešće u ubistvu Mihalisa!

Fudbal

Kako grčki mediji javljaju, policija je uhapsila jednog navijača, inicijala A.D. za koga se sumnja da je umešan u ubistvo Mihalisa Kacurisa na ulici.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Ubio #čoveka #pred #kamerama #dobio #oslobađajuću #presudu #ovo #pravda #delu #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja