NaslovnaNAJNOVIJEKraj Zelenskog! Vreme je da figura sa Zapada bude žrtvovana! (VIDEO)

Kraj Zelenskog! Vreme je da figura sa Zapada bude žrtvovana! (VIDEO)

U večerašnjoj emisiji “Tema dana” razgovaralo se o trenutnoj situaciji u Urkajini. Gosti emisije bili su politički filozof Dragoljub Kojčić i dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu profesor Branislav Ristivojević. Putem vajber poziva ukljčio se i Dragan Stanojević iz pokreta Rod.

U Ukrajini je upravo počeo puč. Građani su pozvani da izađu na ulice, a vojnici da ne poštuju komadna. Zelenskom je kraj vrlo blizu i to vrlo bukvalno.

Profesor Branislav Ristivojević smatra da je ovaj rat davno stigao do stadijuma da bude rat iscrpljivanja.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Branislav Ristivojević

-Opipava se puls u ukrajinskom društvu. Zelenski je inače bio samo figura. Stvar je da kreatori ovog rata sa Zapada žele novu figuru. Zelenski je od početka žrtva. Uskoro će biti kraj rata. To je definitvno. Rat će se završiti tako što će pobediti Rusija. U ratu iscrpljivanja pobeđuje ona strana koja se bolje strateški postavila. Rat za iscrpljivanje je stigao do kraja. Rusi su se od početka rata vodili time da po svaku cenu sačuvaju ljudske živote. Čovek je najskuplji resurs. Fabrike na zapadu nisu računale na to da će iscrpeti sve svoje zalihe oružja. Nisu planirali da obnavljaju proizvodnju ovoga. Britanska vojska je pala na sto tenkova zahvaljujući svemu što je isporučila Ukrajini. Ni druge zapadne vojske nemaju još sredstava, prosto zbog toga što niko na dugi rat nije računao. Za razliku od Rusije gde je vojna industrija u državnom vlasništvu, ovde je u vlasništvu privatnika- rekao je Ristivojević.

Politički filozof Dragoljub Kojčić smatra da će ishod ovog rata imati dalekosnažne posledice i da će se tek za nekoliko godina pokazati koliko je ovaj sukob bitan za dalji geopolitički raspored.


Foto: Foto: Miloš Rafailović


Dragoljub Kojčić


-Prvo se spekuliše oko toga da li je Zelenski žrtveno jagnje, da li je on bio greška i da li bi na eventualnim izborima Zelenski pao. On svakako na narednim izborima ne bi mogao da opstane. Vreme za takvu politiku je isteklo. On se rodio kao glumac i završava karijeru kao glumac. On sve vreme igra nečiju tuđu ulogu. Za ishod jednog rata iluzije su fatalne. Čitav ovaj konflikt i ta ličnost Zelenskog koji je samo tražio još i još, pokazalo se da je čitav konflikt u Ukrajini pokazao konflikt ekonomskih kapaciteta. Rusi su i pod sankcijama uspeli da se održe. Zapad je upotrebio sve svoje resurse- naveo je Kojčić.

Dragan Stanojević iz pokreta Rod boji se da nismo tako blizu kraja rata kako se to možda optimistično čini na prvi pogled.


Foto: Informer


Dragan Stanojević


-Ukrajinski političari bili su svesni od početka da je ovo za njih pogubno, ali nisu se vodili interesima države, već ličnim interesima. Oni su svi kupljeni. Ne možete da stvorite bilo kakvu vrstu opozicije. Ako bilo ko kaže bilo šta protiv Zelenskog, on je proglašen za državnog neprijatelja. Ako je u pitanju običan čovek, on odmah biva ubijen. Zalužni nije samostalan. Iza njega postoje sile. Tu postoje klanovi koji podržavaju i Zelenskog i Zalužnog. Najbogatiji ljudi u Urkajini hrane i jednog i drugog. Britanci su ti koji su tamo napravili najveću katastrofu. Oni su ti koji imaju svoje ljude kojima upravljaju. Naravno, tu su i Amerikanci- objasno je Stanojević.

Ukrajina: Pogodili smo dva ruska broda na Krimu (VIDEO)

Planeta

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem se vidi napad na ruske brodove na Krimu sinoć.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Kraj #Zelenskog #Vreme #figura #Zapada #bude #žrtvovana #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja