NaslovnaBIZNISBolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj! Miroslav se vratio...

Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj! Miroslav se vratio u svoj kraj, pa uradi ovo

Zbog smanjene ponude na tržištu rada tokom poslednje dve do tri godine, dobrog majstora je veoma teško naći, a liste čekanja nekada znaju biti predugačke. Tu prednjače auto-mehaničari, moleri, keramičari, ali i električari.

Kada je to uvideo električar Miroslav Jovović iz Čačka, shvatio je i da “više nema potrebe da ide u strane, obećane, zemlje zarad posla, jer isto toliko novca može zaraditi i u Srbiji”.

– Posla zaista ima, odustao sam davno da idem van zemlje, a radio sam u Nemačkoj gde mi je satnica bila od 12 do 13 evra; naravno, kajmak je skidao neko drugi. Ovde sam u svom gradu i realno sam veoma zadovoljan, iako sam mlad preduzetnik. Cenovnik nam je odmah transparentan da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta – kaže  Miroslav.

Ističe da se cena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 evra, te da izlazak na teren košta 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i cena utrošenog materijala, u zavisnosti od kvara.

– Radimo ozbiljne stvari: od izvođenja elektroinstalacija na objektima, do domaćinstvava gde radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju. Angažovani smo i na popravkama i hitnim intervencijama, a uža specijalnost nam je šemiranje ormara. Zatim, održavamo automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije – kaže Jovović.

Ovaj Čačanin je, inače, tek pre godinu dana odlučio da započene samostalni biznis i kaže da se nijednog trenutka nije pokajao. To bi savetovao i mladima koji razmišljaju da “trbuhom za kruhom” odu iz naše zemlje.

– Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Nemačkoj – poručuje on.

Skoro pa džabe! Ovde se pije najjeftinija kafa!

Računica

U čačanskom naselju Ljubić kej nalazi se bife u kojem kafa košta neverovatnih 60 dinara! U bifeu sa šest astala i ostala pića su daleko ispod cenovnika drugih čačanskih kafana…

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Bolje #biti #gazda #Srbiji #nego #rob #Nemačkoj #Miroslav #vratio #svoj #kraj #uradi #ovo

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja