NaslovnaPLANETANašli rešenje! Mađarski predlog za Ukrajinu i Rusiju zatresao svet! U Evropi...

Našli rešenje! Mađarski predlog za Ukrajinu i Rusiju zatresao svet! U Evropi će se destiti promene koje niko nije očekivao!

Mađarska vlada smatra da u Evropi treba napraviti novi sistem međunarodne bezbednosti koji će biti u interesu i Rusije i Ukrajine, izjavio je državni sekretar za bilateralne odnose u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske Tamaš Menčer.

U svom govoru na kongresu omladinske organizacije vladajuće partije „FIDES – Mađarska građanska unija“ u Sekešfehervaru, osvrćući se na sukob u Ukrajini, on je istakao da se Mađarska zalaže za „hitan i bezuslovni prekid vatre“ i pripremu mirovnog sporazuma.

– Potrebni su nam mirovni pregovori, a zatim moramo da stvorimo sistem bezbednosti koji će garantovati bezbednost Ukrajine i koji će biti prihvatljiv za Rusiju – rekao je Mencer, a prenosi agencija MTI.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban rekao da zapadne zemlje, uključujući Evropsku uniju i SAD, treba da zaključe sporazum sa Rusijom o budućoj arhitekturi evropske bezbednosti. On je napomenuo da bi pregovori o ovom pitanju trebalo da se održe nakon što se reši sukob u Ukrajini, u njima bi trebalo da učestvuju i SAD, uz EU i Rusiju.

 

Hitno! Rusi započeli evakuaciju! Moskva saopštila udarne vesti!

EVO KUDA BEŽE

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije zajedno sa ruskim diplomatama organizovalo je evakuaciju civila iz Pojasa Gaze.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Našli #rešenje #Mađarski #predlog #Ukrajinu #Rusiju #zatresao #svet #Evropi #će #destiti #promene #koje #niko #nije #očekivao

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja