NaslovnaPLANETAOvo nikada ranije nije viđeno! Otkriveno šta su Rusi uradili Ukrajincima u...

Ovo nikada ranije nije viđeno! Otkriveno šta su Rusi uradili Ukrajincima u zoni Severnog vojnog okruga

Ruska vojska uništava oklopna vozila ukrajinskih oružanih snaga dronovima sa udarnim jezgrom, piše kolumnista Forbsa Dejvid Aks.

– Čini se da najnoviji ruski dronovi Lancet ispaljuju projektile od rastopljenog metala koji su sposobni da probiju dodatni oklop na koji se ukrajinske trupe oslanjaju da zaštite svoja vozila od napada UAV – navodi se u izveštaju.

Novinar tvrdi da su ruske bespilotne letelice opremljene udarnim jezgrima koje mogu lako da probiju dodatni oklop na ukrajinskim oklopnim vozilima dizajniranim za zaštitu od dronova.

Aks je istakao da će Ukrajinci sada morati da traže nove načine da zaštite svoju opremu, pošto sadašnja više nije u stanju da se nosi sa zaštitom.

Ranije je generalni direktor Rosteca Sergej Čemezov rekao da kompanija stvara bespilotne letelice koje mogu da udare neprijatelja kao deo roja dronova. Oružje se razvija za potrebe ruske vojske u zoni specijalne operacije, precizirao je on.

Čemezov je takođe podsetio da trupe već koriste bespilotne letelice Lancet koje je razvio Kalašnjikov, koje su pokazale odlične rezultate u borbi.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se pusti u pogon proizvodnja perspektivnih bespilotnih letelica. Šef države je naglasio da ruske kompanije u oblasti bespilotne letelice demonstriraju mnoga tehnička rešenja.

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na različite vrste dronova, razvoje u oblasti infrastrukture za njihovo bezbedno korišćenje u vazdušnom prostoru zemlje, kao i inovacije u srodnim oblastima, uključujući veštačku inteligenciju i druge end-to-end tehnologije.

Haos u Londonu! Uhapšeno 88 demonstranata nakon obračuna sa policijom (FOTO/VIDEO)

Planeta

Osamdeset i dva demonstranta uhapšena su nakon što je danas izbio haos u blizini londonskog Kenotafa, dok su se ljudi koji su bacali rakete sukobili sa policajcima.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Ovo #nikada #ranije #nije #viđeno #Otkriveno #šta #Rusi #uradili #Ukrajincima #zoni #Severnog #vojnog #okruga

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja