NaslovnaHRONIKASrpski dečak (15) ubio druga (15) u školi iz ljubomore! Stravičan zločin...

Srpski dečak (15) ubio druga (15) u školi iz ljubomore! Stravičan zločin potresao Nemačku!

Mladić M. Z. (15) koji je u četvrtak u školi Waldbachschule u Offenburgu (Baden-Württemberg) pucao i ubio svog druga iz razreda, nemački je državljanin srpskog porekla.

Tu vest su u petak objavili nemački mediji nakon što se saznalo za užasan zločin u nemačkoj školi. M. Z. (15) je osumnjičen da je pištoljem ubio svog kolegu iz razreda Pavlosa (15). Prema sadašnjoj istrazi, žrtva je pogođena u glavu s dva hica.

Nemački mediji, pa i Bild, za 15-godišnjaka pišu da je ubica M. Z. Počinilac je to učinio, navodno, iz ljubomore. Zbog čega je bio ljubomoran, još nije objavljeno.


Foto: Fenix.de


Ubistvo se dogodilo u školi u Offenburgu


Prema informacijama nemačke agencije (dpa), vatreno oružje je stara beretta 765. Još nije poznato je li oružje bilo u legalnom posedu niti je li došlo do kršenja Zakona o kontroli oružja. Kako su u petak objavili istražni organi, pištolj je verovatno poticao iz ličnog okruženja navodnog počinioca. To se takođe odnosi i na municiju. Navodno je tinejdžer uzeo pištolj iz svoje kuće. Bild, čiji su novinari razgovarali s majkom uhapšenog mladića, piše kako je oružje kojim je počinjeno ubistvo nasleđeno od deda 15-godišnjaka.

– Zašto je učenik devetog razreda Pavlos morao da umre na Valdbah školi u Ofenburgu? Da li je Tiktok dao model za zločin školskog ubice? – pitaju novinari nemačkog Bilda.


Foto: Bild


 


Kako pišu nemački mediji, nakon kobne pucnjave u školi u Offenburgu, stižu nove informacije o tragičnom slučaju. Objave iz okruženja osumnjičenog na društvenim mrežama pokazuju da je upravo 15-godišnjak koji je u četvrtak pucao u glavu kolegi iz razreda.

Na pitanje medija, državni tužilac nije želio ni potvrditi ni demantovati ovu informaciju.

Nemački mediji su uspeli pronaći Instagram profil navodnog osumnjičenog. Mladić u svojim informacijama na Instagramu kao dob navodi 15 godina, a na profilu ima zastavu Srbije i Kosova.

Otac navodno osumnjičenog, koji ima kompaniju u Offenburgu, nije želeo ništa da komentariše u telefonskom razgovoru. Brojne objave u komentarima, a koje pišu komentatori iz žrtvinog okruženja na društvenim mrežama upućuju da je 15-godišnjak počinilac.

Policijska istraga o pucnjavi u školi u Offenburgu i dalje je u punom jeku, rekao je portparol policije.

Ispalio mu dva hica u glavu

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, u četvrtak oko 12 sati učenik je ušao u učionicu, prišao svom kolegi iz razreda i pucao mu u glavu. Dečak je preminuo u bolnici.

Policija je zasad objavila da je nakon pucnjave osumnjičeni počinilac na hodniku udario učiteljicu u glavu i lakše je povredio. Opasne situacije postao je svestan otac jednog učenika koji se zatekao u školskoj zgradi.

Prema saopštenju policije, on je uspeo da nagovori naoružanog učenika da odloži vatreno oružje. Zbog toga je navodnog počinioca, koji je odustao od opiranja i bekstva, držao do dolaska policije nekoliko minuta kasnije.

Škola je u petak ostala zatvorena. Grad Offenburg ponudio je psihološku pomoć pogođenim roditeljima, njihovoj deci te učiteljima i ostalim radnicima koji rade u školi. Petnaestogodišnjak je i dalje u pritvoru. Protiv njega se vodi istraga zbog ubistva iz nehata.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Srpski #dečak #ubio #druga #školi #ljubomore #Stravičan #zločin #potresao #Nemačku

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja