NaslovnaPLANETA(UŽIVO) RAT NA BLISKOM ISTOKU! Izrael napao Siriju! Netanjahu najavio demilitarizaciju! Izgubljen...

(UŽIVO) RAT NA BLISKOM ISTOKU! Izrael napao Siriju! Netanjahu najavio demilitarizaciju! Izgubljen svaki kontakt sa bolnicom!

Rat u Izraelu, 37. dan

Šok obrt! Šta ovo reče Netanjahu?! Amerika zaprepašćena, Bajden zahteva hitno objašnjenje!

 

Žestoki okršaji kod bolnice Šifa


Žestoki okršaji izraelske vojske i Hamasa nastavljeni su u i oko grada Gaze, posebno kod bolnice Šifa, koja je, prema navodima palestinskog Ministarstva zdravlja, zatvorena.

Izraelska vojska saopštila je da će da pomogne u evakuaciji beba iz bolnice.

Borbe su nastavljene i u kampu Šati.

 


Izraelska vojska: Uništeno više od 150 tunela Hamasa

Izraelska vojska uništila je više od 150 podzemnih tunela Hamasa u Pojasu Gaze, saopštio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga Džonatan Konrikus.

On je naveo da je većina tunela uništena eksplozivom.

 

 

Izraelski avioni izveli napade na ciljeve u Siriji

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su vojni avioni izveli napade na „terorističku infrastrukturu u Siriji“, kao odgovor na rakete ispaljene u subotu iz Sirije prema Golanskoj visoravni.

Nije navedeno koje lokacije su bile na meti napada. Izrael je od početka sukoba sa Hamasom 7. oktobra više puta izvodio vazdušne napade na ciljeve u Siriji, navodeći da je to odgovor na rakete ispaljene na njegovu teritoriju.

 

 

Neprekidni napadi na bolnicu Šifa u Gazi, izgubljen svaki kontakt

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da je usled zastrašujućih, ponovljenih izraelskih napada na bolnicu Šifa u Pojasu Gaze, izgubljen svaki kontakt sa tom zdravstvenom ustanovom.

U najnovijim izveštajima sa poprišta sukoba u Pojasu Gaze, navedeno je da je bolnica opkoljena izraelskim tenkovima, kao i da su pojedini ljudi koji su pokušali da pobegnu bili izloženi izraelskoj vatri u kojoj su ranjeni ili ubijeni.

„SZO izražava ozbiljnu zabrinutost za bezbednost zdravstvenih radnika, stotine bolesnih i povređenih pacijenata, beba na aparatima za održavanje života i raseljenih osoba koje su našle sklonište u bolnici“, navodi SZO.

 

 

Palestinsko ministarstvo: Izraelske snage ubile dva Palestinca u Dženinu

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da su izraelske snage ubile dvojicu mladih Palestinaca u Dženinu na Zapadnoj obali.

Reč je o 23-godišnjem Amiru Arakaviju i 22-godišnjem Visamu Hamranu, navelo je palestinsko ministarstvo, prenosi Harec.

Prethodno je iz bolnice u Dženinu saopšteno da je 19-godišnji Amir el Kaisi u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, nakon čega je podlegao povredama.

 

Netanijahu: Pojas Gaze će biti demilitarizovan posle završetka rata sa Hamasom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je večeras da će Pojas Gaze biti demilitarizovan posle rata protiv palestinske militantne grupe Hamas, ali da će Izrael nastaviti da ima bezbednosnu kontrolu nad tom oblasti.

“Nećemo stati do završetka misije. Ne postoji alternativa pobedi. Pobedićemo Hamas i vratiti naše zarobljenike”, poručio je Netanijahu na konferenciji za medije, prenosi Tajms of Izrael.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#UŽIVO #RAT #BLISKOM #ISTOKU #Izrael #napao #Siriju #Netanjahu #najavio #demilitarizaciju #Izgubljen #svaki #kontakt #bolnicom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja