NaslovnaNAJNOVIJE(VIDEO) Putin sprema veliku ofanzivu na zimu?! Ako krenu ruski lovci, Ukrajini...

(VIDEO) Putin sprema veliku ofanzivu na zimu?! Ako krenu ruski lovci, Ukrajini neće pomoći ni Sveti Petar!

O ratu u Ukrajini i potencijalnoj ofanzivi ruske vojne sile već na zimu, govorili su u Info jutru publicista i novinar Drago Delić i pilot Boriša Mandić.

Publicista i novinar Drago Delić navodi da  je propala pompezno najavljivana ukrajinska ofanziva zbog čvrste ruske odbrane, kao i da Zapad razmišlja o mirovnim pregovorima.

– Od ukrajinske ofanzive koja je bila toliko pompezno najavljivana od strane Zapada nije bilo ništa, jer je Rusija napravila čvrstu odbranu duž oblasti koje je anketirala. Zapad već sad razmišlja o mirovnim pregovorima, a obično u ratu kada izgubi jedna strana tada se vrše pregovori – objasnio je Delić.

Foto: Masha Bandjur

Drago Delić

 

Naš sagovornik dodaje da su ogromna napredovanja ruskih snaga i da su već uzeli toliko teritorija Ukrajine i da je pitanje šta će se desiti ako deo Ukrajine ostane van ruske vlasti i uđe u NATO, jer bi to značilo ozbiljan sukob.

– Mi ne znamo pravi cilj Rusije, jer je Putin najavio denacifikaciju Ukrajine, ali niko ne zna pčrave planove ruske sile. Velika su napredovanja ruskih snaga i već su uzeli toliko teritorija Ukrajine i pitanje je šta će se desiti ako deo Ukrajine ostane van ruske vlasti i uđe u NATO, jer bi to značilo ozbiljan sukob – zaključio je Delić.

Pilot Boriša Mandić ističe da Ukrajina ima stare avione kojima znaju da upravljaju, a nove avione koje dobijaju od Zapada vojnici ne znaju da koriste, dok sa druge strane Rusi imaju najnovije moćne tehnologije i avione koji uništavaju sve pred sobom.

– Ukrajina ima stare avione kojima znaju da upravljaju, a nove avione koje dobijaju od Zapada ne znaju da koriste i obuke za te avione traju veoma dugo. S druge strane, Rusi imaju najnovije tehnologije i moćne nove MIG-ove koji sadrže rakete “Kinžal” koje uništavaju sve pred sobom – kazao je Mandić.


Foto: Masha Bandjur


Boriša Mandić


 

Prema rečima pilota Mandića moguća je nova ofanziva ruske vojske u skorijoj budućnosti zbog predstojeće zime koja odgovara Rusima, ali i da je sistem ratovanja dronovima pogodan za rusku vojsku, jer su počeli da obučavaju i žene. 

– Moguća je nova ofanziva ruske vojske možda i početkom zime, jer Rusi čekaju da se ukrajinska zemlja zaledi i da prebacivanje tehnologije bude lakše, ali ni Sveti Petar ne zna šta nas očekuje u narednom periodu. Novi vid rata je uveden sa dronovima koji su ubačeni u sistem od početka rata. Rusi su počeli da obučavaju i žene da upravljaju dronovima što dodatno ojačava rusku vojsku – objasnio je Mandić.

Au! Ovo se nije desilo još od Hladnog rata! Ruski ratni brodovi primećeni na potpuno neočekivanom mestu!

STIGLI SU

Dva velika protivpodmornička broda ruske Pacifičke flote “Admiral Tribuc” i “Admiral Pantelejev”, kao i tanker “Pečenga”, uplovili su u luku Čitagong u Bangladešu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#VIDEO #Putin #sprema #veliku #ofanzivu #zimu #Ako #krenu #ruski #lovci #Ukrajini #neće #pomoći #Sveti #Petar

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja