NaslovnaNAJNOVIJEŽena iz Srbije posetila Indiju, pa preživela horor! Pakao počeo u hotelu,...

Žena iz Srbije posetila Indiju, pa preživela horor! Pakao počeo u hotelu, a onda šok za šokom: Krevet od betona, pretnje… (VIDEO)

Ja sam zaista bila spremna na Indiju, ali ne u toj meri, a sve situacije koje smo imali, imali smo zato što je ona imala želju da uzme što više novca kako bi od tih para mogla da živi u Indiji. Sve je bilo nebezbedno, ali zahvaljujući njoj… ona je bila zaista nezaintersovana za ljude koje je povela i pritom nas je stalno plašila.

Ovako za Informer govori žena (ime i prezime poznato redakciji) koja je u oktobru otputovala u Indiju kako bi ostvarila svoj san, ali se celo putovanje pretvorilo u košmar. 

– Ja volim putovanja i često putujem. Slučajno mi je izašlo na instagramu “ekapremashakti”. Povremeno sam čitala postove sa tog naloga, bilo je dosta interensatnih postova. Mislila sam i da je ozbiljno nešto, ima oko 18.000 pratilaca… Jedno jutro mi je izašlo “putovanje u Indiju i Nepal”. Pomislila sam dve zemlje, zvuči zanimljivo i prijavim se preko poruke. Ona je bila vrlo ljubazna i kulturna tokom razgovora. Rekla mi je da je samo bitno da se kupe karte što pre, pošto poskupljuju – priča nam sagovornica, koja je još uvek u šoku, i priseća se: 

– Kupila sam kartu istog dana, a ostatak novca pre putovanja njoj plaćamo. Moja karta je koštala 850 evra, što znači da sam njoj dala 500. Dogovorile smo se da se vidimo pre putovanja, ali nismo uspele i prvi naš susret je bio na aerodromu – objašnjava ona. 

Prve sumnje

Iako je rekla da će ih biti desetoro na putovanju, kako nam je ispričala prevarena žena, bilo ih je samo šestoro. 


Foto: Privatna arhiva


 


– Stižemo na aerodrom, dogovor je bio da tamo budemo u pola 4, nje nema. Nas šestoro stiglo, ona je stigla sa sat vremena zakašnjenja. Nekima nije rekla ni da treba da se čekiraju, pa su odmah morali da plate 100 evra, kako ne bi izgubili let.

Kada su stigli u Nju Delhi, već je nešto bilo čudno i nije mirisalo na dobro, priča nam sagovornica.

– Ona ide od taksija do taksija i cenka se. Trpamo se mi u dva automobila, kaže ona da ćemo se smestiti u tibetanskoj koloniji, jer smo tamo navodno bezbedni – prepričava. 

Kada su stigli u hotel, imali su šta i da vide. 

– Sobe katastrofa, prljava posteljina, prljavi peškiri, nema tuša. Ja pitam na šta ovo liči, kaže ona nama da je svuda u Indiji tako i da nismo u Tadž Mahalu. Ja sam toliko bila zgrožena da sam preko pokrivača stavila svoju spavaćicu i jaknu preko sebe, jer je sve bilo prljavo – objašnjava horor koji ih je zatekao. 

Po dogovoru cela grupa ustala je ujutru i čekala je u 10 časova organizatorku, kako bi otišli na izlet, ali se ona nije pojavila do pola 12. 

Nebulozni obilaci

– Ona je još uvek ljubazna, ali već se nervozi, jer joj već nje prijatno, jer se mi bunimo već. I dalje nam je pričala o bezbednosti, a onda nas vodila na najnebezbednije mesto Paharganj. To je vrlo nebezbedna erija u Nju Delhiju. Tamo nas  je odvela kako bi nas upoznala sa jednim jugoslovenskim hipikom koji 30 godina živi u Indiji bez papira i jako loše živi – priča sagovornica, a onda se priseća još većeg šoka koji je doživela:

– Posle toga smo bili na ručku u restoranu, ona nas je tu ostavila i otišla da završi neki svoj posao. Onda se pojavila i rekla “sad ću da vas vodim Rada Kund, ali samo pozvani tamo idu, ne stiže tamo svvako. Može da se desi da krenete, a da ne stignete tamo”. Razmišljala je da li uopšte da nas vodi tamo… I ne želim tamo skandale, jer ja tamo živim”  – pripretila im je organizatorka, na šta su oni odgovorili da samo očekuju normalne hotelske sobe.

Sobe u Delhiju su koštale 1.000 rupija, kako ističe i dodaje da su, u odnosu na prethono prenoćište, sobe u Rada Kundu bile malo čistije, ali je krevet bio od betona i na njemu jedna strunjača, gde su imali 4 noćenja i hranu, jer je postojala žena koja je kuvala. 

Sutradan je dogovor bio da idu na Parikramu, ali organizatorka je spavala do 15h popodne i oni su opet uveliko kasnili na izlet. 


Foto: Privatna arhiva


 


– Nismo imali gde da idemo. To je selo, ne postoji ništa, izuzetno je prljavo, krave koje šetaju, majmuni… ali to je Indija, za to smo spremni, ali nismo spremni da organizatorku čekamo do 15h da se probudi. Onda se pojavila i kreće da nas vodi na Radakundsko jezero. Mi smo krenuli u 6 uveče… videli smo tamo njihove molitve koje izvode na jezeru, interesantno za videti, ali ništa specijalno – poručuje naša sagovornica. 


Foto: Privatna arhiva


 


Trećeg dana otišli su u Vrindavan, gde je celu grupu organizatorka upozoravala da se čuvaju majmuna da ih ne napadnu ili eventualno pokradu, ali se desila jedna sasvim neočekivana situacija. 

– Svi smo vodili računa, ali ona nije. Njoj su majmuni ukrali torbicu. U Vrindavanu je bila priča od hrama do hrama… lepo je videti par hramova, ali nikako svaki u tom mestu – objašnjava sagovornica i kaže da je sutradana bila ista priča – sedeli su u Ašramu i ništa nisu radili, a onda se pojavila ona i rekla da plate hranu koju su pojeli, iako su već sve bili platili njoj, ali nisu pravili problem i jer nisu hteli da izazivaju skandal. 

Ono što je bilo interesantno, kako nam objašnjava nasamarena žena, jeste da je devojka, koja im je bila organizator putovanja, svoju knjigu “Indijom do sebe” dala nekoj ženi iz grupe, a onda su u njoj pronašli dosta zanimljivih stvari.

– Ja počnem da je čitam, a ono kao da nisu iste osobe koja je pisala i koja je sa nama. Ali sve što smo očekivali da se desi je pisalo u knjizi, i sve što se kasnije desilo… Pročitala sam da je platila 800 evra vožnju i da je vozač nju vozio 15 dana po Indiji – kaže žena i prepičava šta se dalje dešavalo:

– Nas troje se odvojimo iz te grupe već za sledeći grad. Mi sami rezervišemo hotel i budemo u rizortu gde je bila smešna cena, 30 evra po osobi. Jedno prelepo noćenje sa doručkom. Mi smo bili sve vreme sami, ona nas je ignorisala – priseća se žena. 

Vožnja u kontrasmeru i odlazak u Nepal 

Sledeći haos i problem nastao je kada je trebalo da krenu u Nju Delhi, a odatle za Nepal.

– Dva dana kasnije ja pitam kakav je dogovor, kada krećemo za Nepal, a ona kaže “ja sam mislila da ćete vi ići sami, zato što ste se odvojili”. Ona i dalje nije razumela  da nam ne pada na pamet da noćimo na smetlištu i da se lončiramo u 21. veku. Ali dogovorimo se da krećemo ka autobusu i gradu Adžmeru u 9 sati. Karta autobuska košta 5 evra i autobus vozi 8 sati do Delhija. Ona stiže u 25 do 10 sa dva tuk tuka, što nije moguće da nas preveze, njima krećemo do Adžmera. Jedan je imao svetla, ovaj drugi nije imao. U jednom momentu se uključujemo na auto-put u kontrasmeru i vozimo se nekoliko kilometara. Autobusi, kamioni prolaze pored nas i molimo se da nas neko ne pokupi, samo da stignemo do autobusa. Stigli smo nekako i do autobusa i do Delhija, ali nas autobus ostavlja na auto-putu na ulazu u Delhiju i pola sata mi stojimo s koferima da ona dozove neko vozilo i najzad neki kombi stane i poveze nas do aerdoroma – opisuje vidno potresena žena muke koje je preživela.  

Kako nam objašnjava, u Katmandu u Nepalu je bilo bolje jer je vrlo bezbedan grad i bilo su slobodni da šetaju i bili su smešteni u centru grada. Organizator grupe kome je plaćeno ne pita gde su i šta su. Njen prijatelj Tibetanac poslednjih dana ih je vodio u obilazak i kao njen prijatelj je bio vrlo razočaran njenim ponašanjem…

Ona je uzela novac i to je to. 

Prevarena žena je tražila od organizatorke da joj vrati novac koji je potrošila mimo onoga što je platila, jer to nije bilo predviđeno, a troškovi su bili zbog nezainteresovanosti organizatora.  

– 140 evra, to je minimum minumuma, tražila sam da mi vrati, a ona je rekla da nema para… nju to nije intersovalao. Posle sedam dana mi je uplatila 50 evra i rekla “za te pare ne možeš da odeš ni u Vrnjačku Banju, a ne u Indiju”. 


Foto: Privatna arhiva


 


– Putovanje je bilo skandalozno. Ja sam razumela želju za zaradom, ali je ona sve vreme pričala i o duhovnosti i traženju sebe. Ja sam sebe odavno našla i želim da vidim to što imam da vidim. Ona je bila zaista nezaintersovana za ljude koje je povela, pritom nas je stalno plašila. Iz Srbije je krenula sa štapom, kada smo je pitali šta će joj, rekla je “to je za Indiju, za samoodbranu”, potpuna nebuloza… taj štap joj treba za te parikrame i šetnje… devojka ima 25 godina. Zove se Elena Plejades, ali je to ime promenila. Imala je ranije prezime na -ski, a na instagramu je upisana Eka Prema Shakti – priča žena i dodaje:

– Život je potrošila od 18. do 22. godine i kaže da je u Indiju otišla da skine lošu karmu devet generacija svoje porodice, jer je ona to pokupila, kako kaže. Osećamo se prevarenim i izigranim. Bukvalno je sve laž – priča nam ona i dodaje:

– 15 dana pakla. Proputovala sam ne znam ni sama koliko zemalja. Indija ima istoriju, ima šta da se vidi. I onda kada sam otišla tamo, svaki dan mi je bio pakao. Počev od toga da nemam gde da legnem normalno. sve dok nismo uzeli stvari u svoje ruke – zaključila je i poručila svim čitaocima da ne nasednu na slične prevare. 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Žena #Srbije #posetila #Indiju #preživela #horor #Pakao #počeo #hotelu #onda #šok #šokom #Krevet #betona #pretnje.. #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja