NaslovnaNAJNOVIJE3 brze salate koje su neophodne na slavskoj trpezi - gosti će...

3 brze salate koje su neophodne na slavskoj trpezi – gosti će biti oduševljeni

Ruska salata, salata sa piletinom, ali i paprikom, biće pun pogodak na svakoj slavi.

Iako su slave zvanično prilika da se ljudi, koji se možda nisu dugo videli, okupe, ispričaju i uživaju u zajedničkom društvu, za domaćine je takođe prilika da pokažu svoje kulinarske veštine. 

Ipak, nije neophodno da budete čuveni Džejmi Oliver, kako biste vašoj porodici i prijateljima pripremili nezaboravnu hranu. 

Nešto što je najtraženije na svim slavama, definitivno su salate, a mi vam donosimo tri brza i laka recepta, koja ćete sigurno moći da pripremite:

Ruska salata

Sastojci:

po 400 g krompira, šargarepe i graška

po 300 g šunke i kiselih krastavčića

600 g majoneza

100 gr kisele pavlake

15 g soli

20 g senfa ( 1 puna kašičica )

limunov sok, po ukusu

Priprema:

Krompir i šargarepu očistiti, pa ih zajedno staviti da se skuvaju. Krompir isecite krupnije, a šargarepu sitnije, jer njoj treba duže da se skuva od krompira. Grašak stavite ovojeno.

Dok se povrće kuva, pomešajte majonez, pavlaku, senf i so. Potom naseckajte krastavčiće, šunku i jaja na sitne kocke. Skuvano povrće procediti i ohladiti.

Iseckati krompir i šargarepu na kockice, pa dodati krastavcima, šunki i jajima, a zatim dodati i ohlađen i oceđen grašak. Sve preliti prethodno napravljenim prelivom od majoneza, pavlake, senfa, limunovog soka i soli, pa lagano izmešati. Ostaviti rusku salatu u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi, pa poslužiti.


Foto: Shutterstock


ruska salata


Pileća salata sa kikirikijem

Sastojci:

350 g pilećeg filea

200 g kisele pavlake

150 g majoneza

100 g pečenog kikirikija

100 g susama

1 kašičica senfa

4-5 kiselih krastavčića

Priprema:

Obarite piletinu, pa kada se prohladi, iseckajte na kockice. Susam na suvo propržite par minuta da blago porumeni, ali ne previše da ne postane gorak. Kikiriki u blenderu usitnite, a krastavčiće sitno iseckajte. Sve sastojke sjedinite. Ako niste uzeli pečeni slani kikiriki onda posolite. Ako je kikiriki slan, onda dodajte malo soli po ukusu.

Salata sa pečenim paprikama

Sastojci:

nekoliko crvenih pečenih paprika

2 čaše pavlake

2 kašike majoneza

malo soli

Priprema:

Pečene paprike iseckajte na trakice ili kockice, po želji. Zatim ih ocedite od viška vode, posolite i pomešajte sa pavlakom i majonezom. Najbolje je da je napravite baš pred služenje, jer tako će biti konzistentna i paprika neće pustiti dodatnu vodu.

Poslušajte kralja mode! Đorđo Armani otkriva greške koje pravite kod biranja kaputa - ovako ćete izgledati kao sa piste

Moda i lepota

Ukoliko odabrerte pravi kroj, klasiku i obratite pažnju na dužinu rukava, kreator Đorđo Armani navodi da ćete tako biti sigurni da vam kaput odgovara.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#brze #salate #koje #neophodne #slavskoj #trpezi #gosti #će #biti #oduševljeni

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja