NaslovnaPLANETAUdarno! Primirje na pomolu! Izrael i Hamas blizu dogovora!

Udarno! Primirje na pomolu! Izrael i Hamas blizu dogovora!

Izrael i palestinski pokret Hamas blizu su dogovora o oslobađanju izraelskih žena i dece koje ta grupa drži kao taoce u zamenu za palestinske žene i decu koji se nalaze u izraelskim zatvorima, rekao je visoki izraelski zvaničnik “Vašington postu”.

Dogovor bi mogao biti objavljen u narednih nekoliko dana ako budu dogovoreni konačni detalji, rekao je on.

– Opšti plan dogovora je jasan – rekao je sagovornik lista.

Preliminarni sporazum predviđa istovremeno oslobađanje izraelskih žena i dece koje drži pokret i palestinskih žena i deca koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

Prema pisanju lista, Izrael želi da oslobodi svih 100 zarobljenih žena i dece, ali će, verovatno, prvobitni broj biti manji.

Abu Ubejda, portparol vojnog krila Hamasa – Brigade el Kasam, rekao je da Katar radi na tome da se izvrši razmena: 200 palestinske dece i 75 žena iz izraelskih zatvora za 50-70 talaca – žene i deca.

U okviru razmene, Hamas je zatražio petodnevno primirje. To uključuje prekid vatre i puštanje humanitarne pomoći u sva područja Pojasa Gaze. Prema rečima Abu Ubejde, Izrael je tražio od Hamasa da oslobodi 100 žena i dece, ali je kontra ponuda grupe bila za manji broj talaca. On je dodao da Izrael „još uvek odugovlači“ sa davanjem odgovora.

 

(MAPA) Panika u Ukrajini! Zbog Izraela spremni za veliko povlačenje! Poznato i gde će biti nova linija fronta?!

PAKAO

Ukrajinske oružane snage se plaše da će, s obzirom na slabljenje podrške Zapada zbog pogoršanja palestinsko-izraelskog sukoba, morati da se povuku, možda čak i u Lavov, piše Dejli bist.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Udarno #Primirje #pomolu #Izrael #Hamas #blizu #dogovora

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja