NaslovnaVESTIMladi pesnici, dobrodošli! U toku je konkurs za dečiju zbirku pesama: Žiri...

Mladi pesnici, dobrodošli! U toku je konkurs za dečiju zbirku pesama: Žiri će biti na mukama!

Udruženje mladih talenata došlo je na ideju da napravi zbirku dečijih pesama u kojoj će biti objavljeno 150 najboljih pesama čiji su autori deca uzrasta od 7 do 15 godina.

U konkursu mogu učestvovati svi roditelji, učitelji i nastavnici čija deca i učenici imaju od 7 do 15 godina, odnosno svi osnovci.

– Za sada se na konkurs odazvalo oko 200 dece iz cele Srbije. Pesme su sjajne pa verujemo da će odabir žirija biti poprilično težak – kažu organizatori konkursa i dodaju da prijava traje do 15. novembra.

Ova zbirka dečijih pesama dobiće i svoje korice jer će izaći i u formatu knjige.

– Od svih poslatih biraju se 150 najboljih pesama koje će izaći u zbirci. Pesme koje se pošalju trebaju biti dužine oko 100 reči, odnosno ne duže od stranice A5 papira i mora biti dostavljaju u otkucanom PDF formatu. Tema pesama je slobodna, a jedan učenik može poslati najviše jednu pesmu – kažu organizatori i napominju da u odabiru najboljih pesama učestvuje tim koji čine profesori i nastavnici srpskog jezika i književnosti.

Foto: Udruženje Mladi talenti


 

Na konkursu mogu da učestvuju deca iz cele Srbije.

– Najmanje dece javilo se sa juga Srbije, pa ovom prilikom želimo da apelujemo na nastavnike i roditelje iz tih krajeva da prijave svoje talentovane male pisce – ističu iz udruženja.


Foto: Udruženje Mladi talenti


 


Zvanični websajt udruženja mladih talenata na kojem možete pronaći detalje konkursa je www.zbirkapesama.in.rs.png

Vesić: Ispunjeno Vučićevo obećanje! Rekonstruisan put Suvi Do-Stubal!

Društvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Suvi Do – Stubal u dužini od 5,7 kilometara, za šta je, kako je rekao, izdvojeno milion evra.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Mladi #pesnici #dobrodošli #toku #konkurs #dečiju #zbirku #pesama #Žiri #će #biti #mukama

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja