NaslovnaNAJNOVIJECrveno-beli pobedili sami sebe! Zvezda ispustila "braću" u Pireju

Crveno-beli pobedili sami sebe! Zvezda ispustila “braću” u Pireju

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su večeras poraz na gostovanju od Olimpijakosa sa 88:83 u okviru devetog kola Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa tako nije uspela da ponovi prošlosezonski rezultat, kada je u dva navrata tukla bratski klub iz Grčke, najpre u Pireju (90:86), a onda u Beogradu (87:79).

Klubu sa Malog Kalemegdana nije pomogla ni sjajna partija Nemanje Nedovića i njegovih 26 poena, a pored njega jedini dvocifren u ekipi bio je Miloš Teodosić sa 15 poena. Na drugoj strani, najefikasniji u ekipi atinske ekipe bio je Alek Peters sa 28 poena. 

Crveno-beli su u Atinu otputovali drastično oslabljeni, bez Šabaza Nejpira, koji je povredio nos u prošlom kolu, dok su od ranije van stroja Kapiten Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović. Ni u redovima grčke ekipe nije bila mnogo bolja zdravstvena situacija, jer nisu mogli da računaju na Nikolu Milutinova, Šakila Mekisika i Najdžela Vilijamsa-Gosa. Ipak, i bez ključnih igrača uspeli su da nadigraju srpski tim za peti trijumf ove sezone u Evroligi. 


Foto: Starsportphoto


 


Klub sa Malog Kalemegdana pun samopouzdanja, nakon ubedljivog trijumfa nad Fenerbahčeom u utorak, otišao je u Pirej. Crveno-beli su odlično napadački otvorili utakmicu u dvorani “Mira i prijateljstva, posebno se istakao Nemanja Nedović, koji je u tom periodu isporučio domaćinu 11 poena, do čega tri trojke, pa je srpski tim na prvu pauzu otišao sa plus tri – 23:20. 

U istom ritmu crveno-beli su nastavili i drugoj deonici. Dominirali su u ofanzivnom skolu, a proradili su i Teodosić i Jago dos Santos, pa su u jednom trenutku imali i plus osam (39:31). Ipak, u ključnom trenutku Zvezda je stala napadački, što je ekipa Jorgosa Barcokasa iskoristila i serijom od 8:0 se vratila u meč – 39:39. Do poluvremena se igralo koš za koš, ali su atinski crveno-beli na pauzu otišli sa pola koša prednosti. 

Očekivalo se da će srpski tim u nastavku odgovoriti, ali je usledila možda i najgora četvrtina ekipe iz Beograda ove sezone, pošto je postigla jedva devet poena. 


Foto: Starsportphoto©


 


Zvezda je delovala van ritma, mučila se napadački, o čemu govori i podatak da je prve poene postigla posle četiri minuta, agoniju je prekinuo Luka Mitrović. Nedović je napadački stao, Teodosić nije mogao da razigrava saigrače pored čvrste odbrane Olimpijakosa, koji je sve to koristio i polako uvećavao prednost i u poslednju deonicu ušao sa 11 poena viška – 64:53.

Beogradski crveno-beli su dobro otvorili poslednjih deset minuta, pogodili su trojke Davidovac i Majk Tobi za 66:59 i nadu da ekipa možda i može do preokreta. Ipak, odgovorili su domaćini na isti način, a potom i pobegli na plus 15. U tim trenucima činilo se da ekipi Janisa Sferopulosa nema spasa, ali je grčki stručnjak tada na teren poslao nisku petorku, a pravo niotkuda pojavili su se Jago dos Santos i Nemanja Nedović i sa tri vezane trojke vratili crveno-bele u život na dva i po minuta od kraja. (80:75).


Foto: Starsportphoto


 


Usledila je neivezsna završnica u Pireju, Teodosić je na 42 sekunde pre kraja pogodio još jednu trojku, a onda su sudije neshvatiljivo kao i Barseloni, dosudile tehničku Nedoviću jer je gazio aut liniju dok je domaćin trebalo da izvede loptu. Olimpijakos je sa slobodnih bacanja održavao prednost, dok je Nedović trojkom približio Zvezdu na 86:83 na 12 sekundi pre kraja. Ipak, vremena za preokret na kraju nije bilo, pa je grčki tim slavio pobedu.

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Crvenobeli #pobedili #sami #sebe #Zvezda #ispustila #braću #Pireju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja