NaslovnaNAJNOVIJEBivši asovi poručuju: Poraz od Belgije ne brine, pašće Bugari

Bivši asovi poručuju: Poraz od Belgije ne brine, pašće Bugari

Bivši selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić i nekadašnji golman Ivica Kralj poručuju da poraz od Belgije neće pokolebati “orlove” i da će oni srušiti Bugare za plasman na Evropsko prvenstvo,

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija poraženi su od “crvenih đavola” 1:0 prijateljskom meču odigranom u sredu uveče u Luvenu. Čuvar mreže Predrag Rajković imao je nekoliko odličnih intervencija, ali je i naša ekipa propustila nekoliko prilika.

Bivši selektor Ćurčić smatra da je to bila odlična utakmica bez obzira na konačan ishod.

– Prvo poluvreme je bilo problematično. Primili smo gol odmah u drugom minutu. Srećom, to nije previše uticalo na motivaciju igrača. Uvek je nezgodna prijateljska utakmica pred kvalifikacionu, pogotovo kad nam sledi meč od tolike važnosti kao što je sudar s Bugarima. Najbitnije je da se niko nije povredio i da ćemo svim snagama napasti Bugare u nedelju – rekao je Ćurčić.


Foto: Starsportphoto


 

Selektor “orlova” Dragan Stojković promešao je karte i izveo na teren u Luvenu kombinovan sastav. Međutim, bivši golman naše reprezentacije Ivica Kralj smatra da je njegov naslednik Predrag Rajković bio svetla tačka.

– Bio je izmešan sastav, pomalo neočekivano. Rajković je svetla tačka utakmice, on je bio na visini zadatka. Iako su belgijski fudbaleri imali brojne šanse i šuteve, naš golman je briljirao i uspeo sve da odbrani. Ostali igrači su, takođe, bili na visokom nivou, ali mislim da su oni već mislima zakoračili u meč sa Bugarima – izjavio je Kralj.

Srbiju korak deli od plasmana na Evropsko prvenstvo, na kom nije igrala od 2000. godine. Za overu plasmana na EP “orlovima” je potrebno da ne izgube od komšija, odnosno da pobede Bugare ili barem odigraju nerešeno u nedelju od 15 časova u Leskovcu.

Kralj i Ćurčić dele mišljenje da su “orlovi” apsolutni favoriti i da se neće kockati, već će ostvariti siguran trijumf.

– Za utakmicu sa Bugarima sam optimista. Mi smo apsolutni favorit. Pobeda se ne dovodi u pitanje. Znamo kako kvalitetnu ekipu imamo i moramo to da pokažemo. Verujem u predanost svojih igrača, njihovu borbu na terenu i zajednički trud koji će ih dovesti do uspeha. Čini mi se da svi s nestrpljenjem čekamo tu utakmicu i trenutak kad ćemo se posle toliko godina čekanja konačno plasirati na EP – zaključio je Kralj.

 

U Zvezdi čekaju ovako nešto! Golčina Kange dva minuta pre kraja (VIDEO)

Fudbal

Fudbalska reprezentacija Gabona pobedom nad selekcijom Kenije je otvorila kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Bivši #asovi #poručuju #Poraz #Belgije #brine #pašće #Bugari

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja