NaslovnaPLANETAIstorijski manevar! Amerika šokirana Putinovim potezom! Ovo je veće od bilo čega...

Istorijski manevar! Amerika šokirana Putinovim potezom! Ovo je veće od bilo čega što je uradio u Ukrajini!

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da povuče zemlju iz sporazuma o nuklearnim testiranjima uzdrmala je svetski poredak koji su izgradile Sjedinjene Države, rekao je američki novinar Klejton Moris.

– U stvari, Putinovi koraci ovih dana bili su veći od bilo čega što je uradio od početka sukoba u Ukrajini. On je napravio zaista zapanjujuće korake koji su iznenadili Zapad i zaista pokazao da globalni svetski poredak, predvođen Sjedinjene Države, propada pred našim očima. Prvo, Putin je potpisao novi zakon koji isključuje Rusiju iz sporazuma o poligonima za nuklearna testiranja (Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova – CTBT) – rekao je Moris.

Drugo, primetio je da Putinov sastanak sa Si Đinpingom dokazuje da se trgovina na Bliskom istoku i u Aziji razvija, pomerajući fokus sa zapadnih zemalja.

Putin je 2. novembra potpisao zakon kojim se opoziva ratifikacija Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba.

CTBT-u je pristupilo 187 država, a ratifikovalo 178 zemalja učesnica. Međutim, nekoliko zemalja, uključujući nuklearne sile – SAD, Kina, Izrael, to još uvek nisu uradile, za razliku od Rusije koja je ratifikovala sporazum 2000. godine. Istovremeno, države koje poseduju nuklearno oružje dobrovoljno su se obavezale da ga neće testirati.

Ludnica u Kijevu! Šta ovo reče Zalužni?! Zelenski ostao bez teksta, o njegovom izrazu lica priča cela Ukrajina!

NEVEROVATNO

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni šokirao je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog idejom o stvaranju robotskih vojnika, rekao je poslanik Jevgenij Ševčenko u intervjuu direktoru ukrajinskog instituta za globalnu strategiju Vadimu Karaševu.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Istorijski #manevar #Amerika #šokirana #Putinovim #potezom #Ovo #veće #bilo #čega #što #uradio #Ukrajini

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja