NaslovnaVESTINa sajmu vina i vinarija manastira Hilandar sa vinom za pričest

Na sajmu vina i vinarija manastira Hilandar sa vinom za pričest

Među brojnim vinarijama iz celog sveta koje učestvuju na sajmu vina “Vinska vizija Otvoreni Balkan” koji je danas otvoren u Beogradu je i vinarija manastira Hilandar

Kako je za Tanjug rekao Nebojša Lazić iz ove vinarije sajam je organizovan izuzetno i ovog puta posetioci će moći da probaju i vino koje se koristi za pričest.

– Bili smo i prošle godine na prvom vinskom sajmu u Beogradu. On je bio tako dobro organizovan da sam mislio da će se to teško ponoviti, ali ovaj sajam je još bolje organizovan, u tehničkom, dekorativnom i svakom drugom smislu – rekao je on.

Prema njegovim rečima vinarija manastira Hilandar se na sajmu predstavlja svojim standardnim asortimanom koji se sastoji od dve etikete crvenog vina i jednog rozea.


Foto: printscreen


 


– Uz taj asortiman smo ove godine izneli i vino koje se ne prodaje na tržištu Srbije, ali čisto da ljudi mogu da ga probaju, a to je pričesno vino. Što se noviteta tiče, oni se ogledaju u tome što prvi put lansiramo novu berbu postojećeg vina tako da se to poklopilo kao idealan trenutak da se promoviše i nova berba – istakao je Lazić.

Govoreći šta im učestvovanje na sajmu znači, istakao je da ono pre svega donosi mogućnost da tržište još bolje vidi i upozna manastirska vina, a pre svega ona iz nove berbe. Mnogo im znači i mogućnost susreta sa potencijalnim kupcima od kojih očekuju da se napravi dodatna saradnja.

– Već smo imali neke poslovne sastanke, a kroz dalje razgovore ćemo videti da li će se oni materijalizivati i pretvoriti u konkretnu saradnju – istakao je Lazić.

Vina sa kojima je vinarija prisutna na sajmu proizvedena su od grožđa sa Svete gore a većina vina koja se u ovoj vinariji proizvede se proda, jer su ta vina jaka za verske obrede i potrebe manastira za šta se koriste posebna vina.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#sajmu #vina #vinarija #manastira #Hilandar #vinom #pričest

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja