NaslovnaPLANETAPo Hitlerovom receptu! Saks: Ukrajini stiže "Noć dugih noževa!" Veliku katastrofu više...

Po Hitlerovom receptu! Saks: Ukrajini stiže “Noć dugih noževa!” Veliku katastrofu više niko ne može da zaustavi!

Nepromišljena politika Vašingtona dovela je do katastrofe u Ukrajini, a civilna i vojna vlast u Kijevu krive jedna drugu za poraz, rekao je američki ekonomista i profesor Univerziteta Kolumbija Džefri Saks u intervjuu za Jutjub kanal “Judging Freedom”.

– Za Ukrajinu sada dolazi završnica, a Zelenski je očigledno u očaju. Dugi noževi su spremni u Kijevu (poređenje sa jednim od događaja u istoriji nacističke Nemačke, prim. ured.). Tu su sada veoma ozbiljne međusobne optužbe – kaže ekspert.

„Noć dugih noževa“ dogodila se 30. juna 1934, kada je, uz odobrenje nacističkog vođe Adolfa Hitlera, masakrirano rukovodstvo jurišnih trupa Nacističke partije. Zvanična propaganda optužila je ubijenog vođu jurišnika Ernsta Rema da je organizovao puč.

Profesor Sakd je primetio da se u Ukrajini već dogodila „vojna katastrofa“. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine šalju pešadiju u krvave napade bez podrške oklopnih vozila i avijacije.

Analitičar je kao krivce za ovakvo stanje naveo SAD. On je primetio da je Vašington taj koji je gurnuo Kijev u neuspešnu kontraofanzivu, a da nije imao jasan plan. Saks je dodao da sadašnji tim spoljnopolitičkih savetnika Bele kuće smatra „najpatetičnijim” koji je ikada video.

– Rusija ima superiornost u vazduhu, raketnu, kopnenu, a Sjedinjene Države nemaju koherentan pristup kako da pregovaraju o okončanju sukoba – rekao je profesor.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kakav šok u Kongresu! Ukrajina i Izrael dobili najcrnje vesti iz SAD! Sve sada ostaje na Bajdenu, ako potpiše...

GOTOVO

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zakonski predlog za privremeno finansiranje vlade da bi se sprečilo njeno delimično zatvaranje u petak u ponoć. Ovaj predlog ne predviđa dodatnu pomoć Izraelu ili Ukrajini, prenosi CNN , pozivajući se na zvaničnika Bele kuće.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Hitlerovom #receptu #Saks #Ukrajini #stiže #Noć #dugih #noževa #Veliku #katastrofu #više #niko #može #zaustavi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja