NaslovnaNAJNOVIJESrbija još uvek čeka vizu za EURO! Crna Gora savladala Litvaniju!

Srbija još uvek čeka vizu za EURO! Crna Gora savladala Litvaniju!

Crnogorci pobedom nad Litvanijom ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Moglo je pitanje plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo da bude rešeno, ali će “orlovi” do Nemačke morati po sistemu – “Uzdaj se ti u se, i u svoje kljuse”! 

Crna Gora je u Podgorici dočekala Litvaniju i slavila sa 2:0 (1:0) čime je četa Miodraga Radulovića ostala u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, da se “sokolovi” nađu na kontinentalnoj smotri biće im potreban trijumf protiv Mađara u Budimpešti, ali i poraz Srbije od Bugarske u Leskovcu za tri dana. 

Pobedi Crnogoraca “kumovao” je Stevan Jovetić. Napadač Olimpijakosa u trećem minutu asistirao je Kuču za vođstvo domaćih, da bi na startu drugog dela igre Jovetić i sam bio strelac za konačnih 2:0. 

Uoči poslednjeg kola Mađarska je prva sa 15 bodova i oni su mesto na Evropskom prvenstvu osigurali. Crvena zvezda je druga sa 13, a Crna Gora treća sa 11. Kao što rekosmo, “orlovima” je za plasman u Nemačku potreban najmanje remi protiv Bugara. 

U okviru grupe J, novi neuspeh doživela je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Iako je četa Sava Miloševića odavno ostala bez šanse da se plasira na EURO, jasno je da će navijači biti nezadovoljni zbog ubedljivog poraza od Luksemburga – 4:1 (2:0). 


Foto: EPAIMAGES


 


Prednost domaćinu doneo je Olesen u šestom minutu, u 30. je vođstvo dupliirao Rodrigez. Na 3:0 povećao je autogolom Mujakić, da bi u finišu bila viđena još dva gola. Prvo je Bosna i Hercegovina uspela da smanji zaostatak preko Gojkovića da bi konačan rezultat drugim golom postavio Rodrigez. 

U istom terminu Portugal je na gostovanju Lihtenštajnu upisao devetu pobedu na isto toliko utakmica u kvalifikacijama – 2:0 (0:0). Danas je bilo nešto teže budući da je “tek” u 46. minutu Kristijano Ronaldo doneo vođstvo svojoj ekipi. Sjajno formu potvrdio je Žoao Kanselo u 57. 

Pored Portugalaca na Evropsko prvenstvo iz grupe J ide i Slovačka! Četa Frančeska Kalcona je pred svojim navijačima savladao Island sa 4:2 (2:1). “Ribari” su poveli preko Oskarsona, a već do poluvremena Slovaci su preokrenuli golovima Kučke i Dude. 

U drugom poluvremenu je sa dva gola pitanje pobednika rešio Haraslin, a poraz Islanda ublažio je Gudjonsen u 74. minutu. 

Zvezda ima za čim da žali: Imali smo šanse...

Crvena zvezda

Treća četvrtina je bila ključna, poručio trener crveno-belih.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Srbija #još #uvek #čeka #vizu #EURO #Crna #Gora #savladala #Litvaniju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja