NaslovnaPLANETAHaos u Kijevu, prevrat na pomolu! Zelenski se sprema na dramatičan potez?!

Haos u Kijevu, prevrat na pomolu! Zelenski se sprema na dramatičan potez?!

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski priprema teren da uhapsi glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, napisao je bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane SAD Stiven Brajen u članku za list Asia times.

Prema rečima Brajena, Zelenski priprema teren tako što je već odstranio od dužnosti tri veoma važna ukrajinska generala. On takođe tvrdi i da se unutar Vlade Ukrajine dogodio totalni raskol koji u skorijoj budućnosti može dovesti do građanskog rata.

Prethodno su i Zelenski i Zalužni priznali da je situacija na frontu veoma teška i pomenuo sedam područja u kojima je se ukrajinska vojska susrela sa najvećim izazovima.

Foto: Reuters

Glavnokomandujući vojske Ukrajine Valerij Zalužni

 

Prema njegovim rečima, to su avdejevski, marinski, artjomovski, limanski, kupjanski, zaporoški i hersonski pravac. On je objavio i video poruku nakon što je saslušao izveštaje šefova vojnih i obaveštajnih službi. Šef države, međutim, nije otkrio detalje izveštaja.

Podsetimo, pomoćnik Valerija Zalužnog, glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, major Genadij Častjakov poginuo je početkom meseca kada je eksploodirao poklon koji je dobio za rođendan.

Kako se saznaje eksplozivna naprava bila je sakrivena u paketu sa flašom alkohola i čašama u obliku granata. Častjakovljev 13-godišnji sin je takođe povređen. Supruga i ćerka, koje su bile u stanu u trenutku eksplozije, nisu povređene. Smrt 39-godišnjeg oficira potvrdio je Zalužni. 

Nož u leđa! Kakva podvala Zelenskom! CIA mu spremila pakleni scenario, spasa neće biti!

OSTAVLJEN NA CEDILU

CIA pokušava da podvali Ukrajini optužujući je za podrivanje Severnih tokova, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal “Judging Freedom”.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Haos #Kijevu #prevrat #pomolu #Zelenski #sprema #dramatičan #potez

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja