NaslovnaBIZNISSmenjen "neiskreni" direktor kompanije OpenAI

Smenjen “neiskreni” direktor kompanije OpenAI

Smenjen „neiskreni“ direktor kompanije OpenAI

Odbor američke kompanije OpenAI, koja je kreirala sistem veštačke inteligencije ChatGPT, saopštio je da je smenio suosnivača kompanije i izvršnog direktora Sema Altmana nakon što je, kako se navodi, otkrio da nije bio iskren u komunikaciji sa odborom.

Upravni odbor više nema poverenja u sposobnost Altmana da nastavi da vodi OpenAI jer je ometao, kako se navodi, sposobnost odbora da obavlja svoje dužnosti, ističe se u saopštenju kompanije.

Sem Altman (screenshot)

Glavna tehnološka direktorka OpenAI Mira Murati odmah će preuzeti dužnost privremenog izvršnog direktora, navela je kompanija, preneo je AP.

Kako se ističe, predsednik odbora i predsednik OpenAI Greg Brokman povući će se sa mesta predsednika odbora, ali će imati i dalje ulogu u kompaniji. U saopštenju nije dato objašnjenje za tu promenu.

Altman je pomogao da se OpenAI pokrene kao neprofitna istraživačka laboratorija 2015. godine, a tokom ove godine je bio u centru globalne pažnje kao lice OpenAI nakon što je ChatGPT postao popularan u javnosti.

Altman je u četvrtak učestvovao na samitu izvršnih direktora na konferenciji Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u San Francisku, gde je sedište OpenAI.

Izvor: Euronews, Tanjug

Foto: screenshot

InfoPuls-podeljeno sa izvora-Bizlife

#Smenjen #neiskreni #direktor #kompanije #OpenAI

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja